Енергийна и застрахователна група Еврохолд България съобщи, че е подала

...
Енергийна и застрахователна група Еврохолд България съобщи, че е подала
Коментари Харесай

Еврохолд България предяви иск за над €500 милиона срещу Румъния

Енергийна и застрахователна група " Еврохолд " България заяви, че е подала арбитражно искане за над €500 милиона против Румъния в Международния център за споразумяване на капиталови разногласия (ICSID) на Световната банка във Вашингтон. 

Българското сдружение и неговият осигурителен клон - " Евроинс Иншурънс Груп " (ЕИГ), започнаха арбитражно произвеждане заради хипотетично несъблюдение на отговорностите на Румъния по двустранния капиталов контракт с България, в това число даване на заслужено и заслужено отнасяне на фирмите, оповестиха от " Еврохолд ", цитирани от Romania Insider.

Припомняме, че двете компании търсят обезщетение с аргумента, че дейностите на румънските управляващи са навредили на активността на застрахователната група в Румъния и са я унищожили изцяло.

" Еврохолд ": Срещу застрахователния ни бизнес в Румъния има координирана офанзива

Дружеството твърди, че чиновници на регулаторите вземат участие в опит за завладяването му

През март 2023 година финансовият регулатор на Румъния ASF отдръпна лиценза за активност на " Евроинс " Румъния и изиска започване на процедура по неплатежоспособност. Месец по-късно румънски съд удостовери несъстоятелността на застрахователя и откри процедура по неплатежоспособност.

През октомври предходната година " Еврохолд " и EIG изпратиха уведомление за спор до румънското държавно управление, търсейки извънсъдебно съглашение по отношение на проблема с " Евроинс " Румъния. Букурещ обаче не се възползва от тази алтернатива.

За последно акциите на " Еврохолд " се търгуваха в сряда, 22 май, когато затвориха на 1,54 лв. на Българската фондова борса, демонстрират данните на борсата.
 Приходите на Еврохолд скочиха с над 4 пъти, откакто закупи ЧЕЗ
Приходите на Еврохолд скочиха с над 4 пъти, откакто закупи ЧЕЗ

Холдингът регистрира рекордни приходи през първото тримесечие на годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР