Понякога, независило от усилията, които полагаме, не можем да отслабнем

...
Понякога, независило от усилията, които полагаме, не можем да отслабнем
Коментари Харесай

Защо пълнеем, дори да спортуваме активно

Понякога, независило от напъните, които поставяме, не можем да отслабнем и с грам. Ако смятате, че сте пробвали безусловно всичко – диети, преброяване на калории, постоянен кардио спорт, само че към момента не сте удовлетворени от резултатите и не сте във формата, която желаете, то не се отхвърляйте. Най-вероятно повода, заради която не можете да свалите непотребните килограми се крие в нещо друго от вашия метод на хранене или от равнищата ви на интензивност. Ето и лист с вероятните аргументи, заради които отслабването ви се оказва задача невъзможна:

1. Хормонални проблеми

През целия живот на дамата тялото ѝ минава през разнообразни хормонални промени, до момента в който се приготвя за пубертета, по време на бременността, раждането и менопаузата. Всички тези процеси въздействат върху метаболизма и от време на време могат да причинят необяснимо наддаване на тегло. Ако желаете да свалите няколко непотребни кг, ще би трябвало да измененията количеството и интензивността на физическата си интензивност. Някои типове спорт, които са задоволителни за жена на 20 години, не всеки път са ефикасни и за дами над 30 и още повече над 40 години. Също по този начин би трябвало да се опитате да извършите тренировките си допустимо най-разнообразни: плуване, йога, аеробика, спорт и която и да е активност, която харесвате. Общото предписание е, че колкото повече напредва възрастта ви, толкоз повече физическа интензивност ви е нужна.

2. Ядете прекалено много плодове

Плодовете се смятат за здравословна храна, само че би трябвало да се има поради, че някои типове плодове съдържат доста калории и захар, като глюкоза, фруктоза и захароза. Консумацията на прекалено много калории от плодове може да е повода непотребното ви тегло да не помръдва макар напъните ви. Ключът е да не ядете прекалено много плодове. Заложете на зелени ябълки, грейпфрут, нар и ананас, които съдържат минимум калории.

3. Имате здравословен проблем

Повишаването на тежестта може да бъде породено и от разнообразни здравословни проблеми: такива със стомашно-чревния тракт, поликистозни яйчници, които въздействат на производството на мъжки хормони, както и от неправилна функционалност на щитовидната жлеза, която забавя производството на хормони. Обърнете внимание на всичко, което ви предизвиква физически дискомфорт. Прегледайте тялото си и направете лист с нещата, които ви тормозят. Посетете доктор, който да проучва признаците ви, да ви сложи диагноза и да ви дефинира лекуване.

4. Прием на медикаменти

Често се случва описът с вероятни странични резултати на някои медикаменти да е толкоз дълъг, че доста хора избират да не го четат. Други хора считат, че изгодите от медикаментите са доста по-важни от вероятните им странични резултати. Антидепресантите, противозачатъчните хапчета, антихистамините, стероидите, бета-блокерите, които се предписват за лекуване на избрани положения, са образци за медикаменти, които карат хората да наддават на тегло. Ако подозирате, че някои медикаменти ви карат да напълнявате, не се колебайте да посетите доктор.

5. Емоционално преяждане

Емоционалната взаимозависимост от храната може да бъде в доста разнообразни форми: Награждаване на упорита работа с храна. Храната като метод за облекчаване на потребностите, които нямат нищо общо със самата храна. Храната като антидепресант. Вкусната храна ни дава позитивни страсти. Намерете сурогат на храната. Простото „ не “ няма да е задоволително, тъй като рано или късно няма да можете да устоите. Важно е да разберете какво в действителност ви би трябвало, с цел да бъдете в положително въодушевление! Отидете на разходка, вземете гореща вана, рисувайте, гледайте филм и други

6. Стрес

Въпреки обстоятелството, че стресът е най-вероятно психически, той може да повлияе на външния ви тип повече, в сравнение с си мислите. Много хора считат, че възприятието на стрес може да аргументи понижен вкус и да докара до загуба на тегло. В реалност е допустимо и противоположното. Когато тялото ви е под стрес, то стартира да създава повече кортизол, хормонът, който усилва апетита.

7. Липса на сън

Много проучвания демонстрират, че съществува връзка сред напълняването и неналичието на сън. Хората, които спят не повече от 6 часа дневно, качват с 11 кг повече всяка година от тези, които спят най-малко по 7 часа. Придържайте се към график. Колкото по-късно си легнете, толкоз по-малко ефикасен ще бъде сънят ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР