Мит номер 1: здравословното хранене е скучно и безвкусно. Всъщност

...
Мит номер 1: здравословното хранене е скучно и безвкусно. Всъщност
Коментари Харесай

Спрете да вярвате на тези митове за здравословното хранене

Мит номер 1: здравословното хранене е скучно и безвкусно.

Всъщност вярното хранене е уравновесена и разнообразна диета, която може да се употребява от всеки. Елда и пилешки гърди за закуска, обяд и вечеря - обратно на известния мит - не е здравословна и сигурно не e уравновесена диета. Правилното хранене би трябвало да задоволи потребностите на организма от калории, макро- и микроелементи и да достави морално наслаждение. Няма смисъл да ядете краставици, в случай че ги ненавиждате, макар всичките им потребни свойства, написа actualno.com. Можете доста елементарно да ги овкусите като експериментирате в кухнята. В интернет ще откриете хиляди предписания за здравословна и доста вкусна храна, която може да си я приготвите у дома даже в границите на 10 минути.

Мит номер 2: би трябвало да гладувате.

В интерес на истината гладът е сигнал на тялото, че се нуждае от гориво. Гладът е както физически, по този начин и прочувствен. Ако не сте яли нищо от сутринта, а към този момент е станало време за вечеря, тялото обезверено ще се нуждае от храна. Но възприятието за апетит следобяд значи, че най-вероятно не пиете задоволително вода, не спите задоволително, което довежда до възприятие на отмалялост и стрес. В този случай е значимо да се реши първичният проблем, тогава натрапчивите мисли за ястие ще изчезнат. Ако чувствате апетит от самото начало, значи нещо не е наред. Изчислете калориите в диетата си, обърнете внимание какъв брой спите и по какъв начин се справяте със напрежението в живота ви.

Мит 3: Правилното хранене изключва десерти и други обичани храни.

В интерес на истината ще би трябвало да се откажете от нормалната си храна вечно. Всички „ насилствени “ ограничавания рано или късно ще доведат до срив. Ако желаете да подобрите диетата си, започнете с малко: прибавете по -малко масло при готвене, направете здравословни бургери вкъщи, вместо да купувате от веригите за бързо хранене.

Мит номер 4: Само при вярното хранене се отслабва

Спрете да се обвинявате за всяка хапка, която изядете! Съзнателният избор на ястия за обяд и вечеря, при който вземете поради калорийните стойности и подберете храни, които не попадат в „ джънк листата “, то непотребните килограми последователно ще изчезнат. Отношението и отхвърлянето на войната с храната е значимо.

Мит номер 5: Правилната диета ще би трябвало да преброи протеините, мазнините и въглехидратите и да претегли храната

Не е належащо да броите калориите и питателните субстанции при всяко хранене. Достатъчно е да знаете състава на храната и да ядете уравновесено, без да изпадате в крайности. Поради несъразмерното внимание към храната, недоволството от тялото ви, несъразмерната тревога може да докара до промени в настроението и до повишение на напрежението, което неизбежно ще се отрази отрицателно на душeвността ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР