Полският президент Анджей Дуда заяви, че няма да позволи полската

...
Полският президент Анджей Дуда заяви, че няма да позволи полската
Коментари Харесай

Президетът на Полша: Няма да позволя унищожаването на въгледобивната ни промишленост

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че няма да разреши полската въгледобивна индустрия да бъде отстранена. Полша сега е хазаин на срещата на Организация на обединените нации по въпросите на климата.
" Не се тормозете, до момента в който съм президент на Полша, няма да разреша някой да убие полските миннодобивни работи ", сподели Дуда на миньори в южния град Бжешче.
Полша е една от многото народи, които мощно зависят от въглищата, които дружно с други изкопаеми горива са посочени като водещ зложелател на климата на срещата на върха на COP24.
Целта на диалозите е да изяснят обещанията, направени в Парижкия контракт за климата през 2015 година
Говорейки в Бжешче, Дуда изложи личната стратегия на Полша по отношение на срещата на върха, която приключва на 14 декември.
" Ние сме там, ние сме уредниците, само че сме и там, с цел да приказваме истината, без да вземаме под внимание политическата уместност, която постоянно се управлява от непознати ползи, а не от полски ", сподели той на миньорите, които честват годишния си фестивал,
Полската стопанска система ще продължи да разчита на въглища, несъмнено, ще реализираме енергиен микс, ще осъществим тактиката си, само че въглищата остават и ще останат в Полша ", добави Дуда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР