Утре ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще

...
Утре ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще
Коментари Харесай

В празничния петък чадърите ще са нужни през следобедните часове

Утре ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна, облачност. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. В обособени региони в Югозападна България явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София – към 22°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, само че денем от юг ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 8°.

През почивните дни ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще има мъгла. Около и след обяд над планинските региони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Условия за обилни количества има в югозападната част от страната. Вятърът още веднъж ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили, в източната половина от страната ще е сдържан. В събота дневните температури едва ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 24° и 29°, а в неделя - с 1-2 градуса по-ниски, съобщи през днешния ден.бг.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР