Засиленото въоръжаване на Сърбия показва, че тя има тенденция да

...
Засиленото въоръжаване на Сърбия показва, че тя има тенденция да
Коментари Харесай

Курти: Засиленото въоръжаване на Сърбия има за цел да ескалира ситуацията

Засиленото въоръжаване на Сърбия демонстрира, че тя има наклонност да ескалира обстановката, сподели косовският министър председател Албин Курти на конференция в Лондон, оповестява Ekonomija online.

„ Засиленото въоръжаване на Сърбия е индикация, че тя се стреми да ескалира обстановката “, сподели Курти, откривайки конференцията.

Премиерът на Косово акцентира опасността от Русия и Сърбия, като съобщи, че до момента в който Косово си сътрудничи във всички сфери с сътрудниците си, Сърбия си сътрудничи с Русия, Китай и Иран.

„ Докато нашата република си сътрудничи във всички сфери със своите сътрудници като Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейски Съюз, Сърбия ускорява съдействието си с Русия, Китай и Иран “, разяснява Курти.

Той добави, че отчетът, оповестен от Международния републикански институт, демонстрира, че 87 % от жителите на Косово поддържат прозападната политика.

„ Това е най-високият % от която и да е страна в Западните Балкани. Демокрацията се нуждае от сигурност и сигурност, с цел да напредва “, добави Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР