„Ако Общото събрание на ООН гласува за създаване на ден

...
„Ако Общото събрание на ООН гласува за създаване на ден
Коментари Харесай

Вучич: Приемането на резолюцията за Сребреница ще доведе до политически хаос


„ Ако Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава за основаване дневно в памет на геноцида в Сребреница, това ще отвори остарели рани и ще докара до цялостен политически безпорядък ".

Това съобщи сръбският президент Александър Вучич. Изказването му пристигна по време на съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации, което се чака да одобри резолюцията, съобщи Агенция Франс Прес.

БГНЕС напомня, че през юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница.

Сръбският президент неведнъж се е обявявал срещу приемането на резолюцията, потвърждавайки, че тя очерня цялата сръбска нация. По време на клането в Сребреница Вучич е бил министър на информацията на военнопрестъпника Слободан Милошевич. По това време, пред Народното събрание в Белград, Вучич декларира, че „ за всеки погубен сърбин ще бъдат по 100 босненци. “ /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР