Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево“

...
Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево“
Коментари Харесай

Митничари задържаха 12 контрабандни надуваеми лодки

Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ при инспекции на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в границите на взаимната интервенция против контрабандата на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Националната организация по приходите, оповестиха от Агенция " Митници ".

На „ Капитан Андреево “ идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски жител, показал пред митническите чиновници документи за транспортирания товар - персонално имущество, от Турция за Германия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е ориентирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в товарното помещение. При последвалия физически надзор са открити 16 огромни пакета, в които са били открити надуваеми гумени лодки с размери 3 на 8 метра.

Контрабандната стока е конфискувана. На водача е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

При различен случай по време на тридневно практическо образование с присъединяване на чиновници от разнообразни правоприлагащи институции на Англия по взаимна стратегия за продан, фокусирана върху усилването на граничната сигурност, са открити още четири лодки.

На пункта идва товарен микробус с турска регистрация, лидерът - български жител, заявил, че транспортира 45 колета, разказани в митническите документи като артикули, доставени по море и въздухоплавателни средства, от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация. В хода на контролните дейности в товарното помещение са открити 4 избавителни лодки вид капсула - надуваеми избавителни плотове за 16 индивида с нето тегло 130 кг. В показаните митнически документи надуваемите избавителни плотове са били декларирани под различен тарифен код, при което поражда подозрение, че се прави опит да се избегнат въведените национални ограничавания по отношение на противодействието на проведени групи за незаконна миграция, които употребяват за незаконната си активност гумени лодки с извънбордови мотори.

На водача е формиран акт по Закона за митниците за опит за митническа машинация за да бъдат избегнати забрани и ограничавания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР