В четвъртък косовските депутати ратифицираха договор с Дания, с който

...
В четвъртък косовските депутати ратифицираха договор с Дания, с който
Коментари Харесай

Косово дава затворите си под наем на Дания

В четвъртък косовските депутати ратифицираха контракт с Дания, с който част от пандиза Гжилан/Гниляне се дава на 300 пандизчии, излежаващи присъди в Дания. 86 депутати поддържаха съглашението, а седем гласоподаваха срещу него.

 

Това беше вторият път, в който договорката беше подложена на гласоподаване. Миналата седмица договорката получи единствено 77 от нужните 80 гласа, а други 10 гласоподаваха срещу.

 

В понеделник държавното управление върна договорката в Народното събрание, а в четвъртък Комисията по законодателството утвърди договорката и я изпрати в Народното събрание, който я форсира за гласоподаване същия ден.

 

„ Целта на този контракт е да ускори още повече съществуващите връзки сред Косово и Дания, като се вземат поради... изгодите, които Косово ще получи от този контракт “, съобщи министърът на стопанската система Артане Ризваноли на съвещанието на Народното събрание в четвъртък.

 

„ Съгласно контракта Косово ще даде на Дания мощности за 300 пандизчии и в подмяна ще се възползва от закрепена годишна цена от 15 млн. евро и още 6 млн. евро за зелена сила, която е доста нужна “, добави Ризваноли.

 

Сделката сред държавните управления беше подписана през декември 2021 година и се трансформира в контракт през април 2023 година През март предходната година делегация от Дания посети пространствата на пандиза.

 

Датските управляващи обявиха, че в личните им затвори липсват до 1000 места и прехвърлянето на пандизчии в друга страна е било една от обсъжданите благоприятни условия. Делегации от датската затворническа работа са посещавали Косово, с цел да следят изискванията в пандизите в страната няколко пъти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР