По дипломатически канали САЩ предупредиха ЕС, Германия, Франция и Великобритания

...
По дипломатически канали САЩ предупредиха ЕС, Германия, Франция и Великобритания
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за ескалация на конфликта в Донбас

По дипломатически канали Съединени американски щати предизвестиха Европейски Съюз, Германия, Франция и Англия за опасността от ескалация на спора в Донбас, заяви вестник Süddeutsche Zeitung, базирайки се на свои източници. Американската страна показва хипотетична висока централизация на съветски войски покрай границата с Украйна и обвързвания с нея капацитет за изостряне на обстановката. Според вестника Съединени американски щати са споделили с сътрудници информацията си по отношение на придвижването на съветските сили.

По време на срещата немския канцлер Ангела Меркел и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в коридорите на срещата на върха на G20 в Рим, ръководителят на администрацията на Вашингтон изиска Берлин да усили натиска върху Русия посредством газопровода " Северен поток - 2 ". Съединени американски щати чакат, че настоящето държавно управление или бъдещата немска коалиция ще работи във връзка с Федералната организация за мрежи по този начин, че регулаторът или да спре, или най-малко да преразгледа настоящата процедура за узаконяване на тръбопроводи.

Süddeutsche Zeitung отбелязва, че службата на федералния канцлер е недоволна от дейностите на Русия в обстановката към Украйна. „ Поведението в Москва тества търпението на [Берлин] за мощ “, споделят източници на вестника.

На 3 ноември формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова назова обявата на американските медии подправена акция, съгласно която Русия сякаш изтегля войски към украинската граница.

На 2 ноември прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова изявленията за военната техника на Руската федерация „ покрай границите на Украйна “ като некачествена плънка. Говорителят на Кремъл акцентира, че придвижването на съветска военна техника и военни елементи в страната е извънредно бизнес на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР