Зачестяват случаите на заразяване с парвовирус B19 в Гърция. Здравните

...
Зачестяват случаите на заразяване с парвовирус B19 в Гърция. Здравните
Коментари Харесай

Малко познат вирус върлува в Гърция, дете почина

Зачестяват случаите на заразяване с парвовирус B19 в Гърция. Здравните управляващи в страната са обезпокоени, тъй като децата от няколко начални учебни заведения и детски градини в Солун са регистрирани с вируса. 

От формалните известия излиза наяве, че до 24 април общо 11 деца на възраст от 3 до 5 години са посочили нараснали стойности на тропонин в кръвта, а дете на 3 години и половина е умряло в резултат на заразяването с вируса и последвалия изострен миокардит.

През последните дни три деца от Солун са закарани в детската кардиологична болница „ Онасис “ в Атина и се лекуват от миокардит, още веднъж разследване на парвовироза, само че положението им е устойчиво. Останалите деца са или с леки признаци, или остават асимптомни (не демонстрират никакви симптоми).

Повечето парвовируси заразяват животни, като котки и кучета. Хората по-трудно се заразят с тези вируси, изясняват медиците. Въпреки това статистиката демонстрира, че такива дребни огнища се появяват постоянно, а сред 40% и 60% от популацията на развитите западни общества имат характерните антитела на вируса. 

Начинът на разпространяване на вируса не е тъкмо прочут. Най-вероятното заразяването е по въздушно-капково или фекално-орален път, заяви БТВ.

Инкубационен интервал може да бъде сред една и 12 седмици. Симптомите включват неочаквана поява на обрив по бузите, челото и устата, който трансформира формата и цвета си съвсем всеки ден. 

Могат да се появят признаци като псевдоапендисит, ентерит и грипоподобни признаци, изясняват още медиците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР