Съхранението на цифрови данни е основен приоритет за всеки работещ

...
Съхранението на цифрови данни е основен приоритет за всеки работещ
Коментари Харесай

Western Digital Utrastar DC SN655 е модерен корпоративен SSD без недостатъци

Съхранението на цифрови данни е главен приоритет за всеки работещ бизнес и включва няколко съществени аспекта: продуктивност, сигурност, надеждност и не на последно място цена. Всеки един от тях е задоволително сложен, само че в основата на всяка система за предпазване на данни има по-прости градивни блокове, като да вземем за пример същинските носители, в които се записва информацията. Настоящето ни е извънредно забавно и в това отношение, тъй като комбинира микс от технологии – познатите от десетилетия твърди дискове с въртящи се плочи, доста по-бързите им SSD други възможности със SATA и PCIe интерфейс и по-новите, флаш-базирани формати като E1 и E3, които занапред ще стават известни.

Като оставим настрани формата, това, което всеки клиент търси в носителите, които ще съхраняват скъпите му данни, е съгласуемост, надеждност и продуктивност. Комбинацията от тези три фактора в дълготраен проект дава и оптимална обща цена на владеене на актива (TCO). Когато търсим подобен артикул, обикновено е да се насочим към производител с обичаи в тази промишленост като Western Digital – компания, която има немалка заслуга за развиването на технологията на твърдите дискове и продължава да ни радва с нови разработки и до през днешния ден.

Безспорно най-актуалният притежател в центровете за данни, където се извършват приложения с ниска инертност и се проучват данни в действително време, са бързите NVMe SSD. Western Digital адресира този пазар с един повсеместен модел – Ultrastar DC HC655, който употребява най-масовия 2,5-инчов форм-фактор (U.3, 15 мм дебелина). Моделът разполага с дизайн с двоен порт и разширени благоприятни условия за криптиране, както и с увеличена продуктивност, по отношение на своите прародители. Това го прави подобаващ за облачни приложения, насочени повече към четенето на данни, където се търси първокласна надеждност и оптимална цена на терабайт.

Ultrastar DC HC655 се предлага в три потенциала: 3,84, 7,68 и 15,36 TB, построени от BiCS5 TLC 3D NAND чипове. Общата номенклатура на модела включва общо девет версии, които се разграничават по равнището на сигурност, което оферират: SE, ISE и TCG Ruby.

Благодарение на потребления интерфейс PCIe Gen4 и NVMe 1.4b продуктивността доближава 6800 MB/s при четене и 2700 MB/s при запис, а IOPS в двата режима са надлежно 1100K и 125K (данните са за модела с 15,36 TB капацитет).

По отношение на надеждността моделът се характеризира с устойчивост от 1.0 DW/D и 2,5 милиона часа приблизително време сред отводите, което дава отговор на петгодишната му гаранция.

Заложената в архитектурата на Ultrastar DC HC655 надеждност под формата на резервирани съставни елементи, отбрана при отпадане на зареждането и вградените функционалности за сигурност като криптирането на данните от край до край вършат модела подобаващ за съвсем всевъзможни корпоративни приложения. Той е чудесно предложение за облачни инфраструктури, софтуерно дефинирани системи за предпазване на данни, разбор на огромни размери от данни, приложения за изкуствен интелект и машинно самообразование, предпазване на обектни данни и други

Различните версии на Western Digital Ultrastar DC HC655 могат да бъдат поръчани при сътрудниците на дистрибутора АСБИС България.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР