Макар и за кратко, неотдавнашното изкачване на индекса Dow Jones

...
Макар и за кратко, неотдавнашното изкачване на индекса Dow Jones
Коментари Харесай

Тръмп срещу Байдън: Кой мандат беше най-добър за фондовия пазар?

Макар и за малко, неотдавнашното нанагорнище на показателя Dow Jones Industrial Average над границата от 40,000 пункта отразява забележителна смяна в икономическите вероятности.

Това събитие, съчетано с намаляването на инфлацията и упованията за намаление на лихвените проценти, съставлява позитивен сигнал за президента Байдън. Въпреки публичната незадоволеност от стопанската система това развиване може да поддържа акцията му, като подчертае възобновяване на финансовия пейзаж.

Dow при Байдън по отношение на Тръмп от момента на встъпване в служба

  • При Байдън: От встъпването в служба на президента Байдън през януари 2021 година Dow се е повишил с 28%. Това нарастване е значимо, само че би трябвало да се преглежда в подтекста на по-широките стопански условия.
  • При Тръмп: От встъпването в служба на Тръмп Dow също бележи забележителен растеж. Този интервал обаче включваше началото на Ковид пандемията, която докара до внезапен спад на пазара, последван от устойчиво възобновяване, подхранвано от интервенциите на федералните управляващи и Федералния запас. До края на мандата на Тръмп Dow се беше нараснал с 57% от деня на встъпването му в служба.

От деня на изборите

  • При Байдън: След успеха на Байдън на изборите през 2020 година Dow се е повишил с 45%, което е отражение на позитивните пазарни настройки, свързани с развиването на имунизациите и упованията за стопански тласъци.
  • При Тръмп: В еквивалентния миг от мандата му Dow се увеличи с 34%, като в последна сметка приключи мандата си със 70% по-високо, в сравнение с в деня на изборите през 2016 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР