След като няколко пъти туроператор сменя датите на почивката, кастри

...
След като няколко пъти туроператор сменя датите на почивката, кастри
Коментари Харесай

Некоректен туроператор разиграва съпрузи за почивка до о. Мавриций

След като няколко пъти туроператор сменя датите на почивката, кастри от авансово оповестената ѝ дълготрайност, усилва броя на полетите и подменя основни характерности в изискванията, двама съпрузи търсят правата благодарение на Комисия за отбрана на потребителите. За случая оповестяват от КЗП и внасят детайлности по проблема. 

На 23.11.2023 година мъж и жена заплащат на туристическа организация предплатена сума за 10-дневна отмора на о. Мавриций за началото на април. Удоволствието да посетят екзотичната дестинация ще им коства към 10 000 лева. 

Три седмици по-късно обаче уредникът ги осведоми, че се постанова датата на заминаването да се измести. Осем дни преди отпътуването туристите са известени за нова смяна, което съкратява продължителността на почивката с два дни и утежнява напредването с спомагателни самолетни полети.

„ Не бяхме съгласни с новите условия, само че ни заплашиха, че ще загубим цялата сума, в случай че не се съгласим, заради следната уговорка в контракта: „ Туроператорът си резервира правото да трансформира полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане “, споделя брачният партньор в недоволство до онлайн платформата „ Ние, потребителите “. 

Още на същата дата потребителите уведомили туристическата организация, че не утвърждават направените промени и се отхвърлят от пътуването. Почивката излиза над 4000 лева на човек. 

От Комисия за отбрана на потребителите дават отговор на пострадалите, че могат да изискат повреждане на контракта и възобновяване на заплатените суми на съображение на Закона за отбрана на потребителите (нелоялни практики и неравноправни клаузи) и Закона за туризма.

" Сезирайте контролните органи за нелоялни практики. При нужда, заведете дело ", поучават от КЗП.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР