По данни на Световната здравна организация (СЗО) броят на новите

...
По данни на Световната здравна организация (СЗО) броят на новите
Коментари Харесай

СЗО отчете ръст на случаите на COVID-19

По данни на Световната здравна организация (СЗО) броят на новите случаи на COVID-19 в международен мащаб се е нараснал със 7% през последната седмица, водени от възходящите инфекции в западния Тих океан, осведоми Асошиейтед прес. Смъртните случаи означават спад.

Според отчета на здравната организация на Организация на обединените нации за пандемията е имало повече от 12 милиона нови случая седмично и малко под 33 000 смъртни случая, 23% спад в смъртността.

Потвърдените случаи на вируса понижиха доста в международен мащаб от януари, само че се покачиха още веднъж през предходната седмица, заради по-инфекциозния вид на омикрон и прекъсването на протоколите за COVID-19 в доста страни в Европа, Северна Америка и други елементи на света.

Здравните чиновници обявиха неведнъж, че омикронът предизвиква по-леко заболяване от предходните версии на ковид и че имунизацията, в това число бустерна доза, усилват отбраната.

Западният Тих океан остана единственият район в света, където случаите на ковид се усилват, като регистрира 21% скок предходната седмица, продължавайки седмици повишаване. Според данни от предходната седмица броят на новите инфекции в Европа остава постоянен и понижава на всички места другаде.

СЗО предизвести, че защото доста страни се отхвърлят от необятно публикуваните стратегии за тестване, доста инфекции евентуално ще бъдат пропуснати и броят на новите случаи би трябвало да се пояснява внимателно.

Ръководителят на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге разгласи, че рестриктивните мерки в доста страни от целия континент са били отстранени " брутално - от прекалено много към прекомерно малко ", като означи, че през последните дни случаите нарастват доста в Обединеното кралство, Франция, Италия и Германия.

Миналата седмица английският здравен министър съобщи, че чака растеж на случаите в Обединеното Кралство, само че добави, че няма мотив за терзание заради високия % на имунизация на популацията.

Междувременно здравните управляващи в Китай тази седмица оповестиха за първите смъртни случаи от ковид от повече от година, защото страната се бори с най-тежкото огнище, откогато коронавирусът беше открит в Ухан.

Полуавтономният град Хонгконг също е в клопката в смъртоносна вълна от COVID-19. Градът с население от 7 милиона е записал повече смъртни случаи от континентален Китай по време на пандемията.
ТЕМА преди 2 часа 295 преди 3 часа 389 преди 3 часа 577
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР