Пикът на имунния отговор след ваксинация при всеки човек се

...
Пикът на имунния отговор след ваксинация при всеки човек се
Коментари Харесай

Създателят на руската ваксина обясни от какво зависи реакцията ѝ

Пикът на имунния отговор след имунизация при всеки човек се дефинира от възрастта и самостоятелните характерности на организма, съобщи пред Business FM заместител генералният шеф на Център „ Гамалей “ Денис Логунов, представен от РИА Новости.
" Някои към този момент на 21-ия ден след първата имунизация против дават доста положителни титри на антителата. При нас 100 % от доброволците, са развили имунен отговор след имунизацията съгласно резултатите от първата и втората фаза. Имунният отговор на някои стартира да се появява след 28-ия ден, може да настъпи пик на 31-ия или 42-ия ден ", сподели той, съобщи организация Фокус.
 Кога анти-COVID имунизацията е противопоказна Кога анти-COVID имунизацията е противопоказна
Имунологът Владислав Жемчугов изброи тези заболявания, при които имунизация против ковид би била безусловно противопоказна, заяви РИА...
Логунов акцентира, че 42-ия ден след имунизацията се смята за връх на имунния отговор, това не е инцидентно. Според него при всички доброволци, взели участие в изследването, титърът на защитните антитела се е образувал не по-късно от този миг.
В същото време разработчикът съобщи, че „ Спутник V “ не се разграничава по своето въздействие върху здравето на пациентите от детските имунизации или грипните имунизации.
„ Най-честите признаци са висока температура, болежка на мястото на инжектиране, главоболие и някои редки прояви на свръхчувствителност от занимателен вид – това се случи при един доброволец “, сподели той.
Логунов добави, че медицинските реакции на при пациентите могат да се разграничават. Макар че, по лично самопризнание, той не е имал нараснала температура.
 8000 самолета Boeing 747 ще трябват за доставки на коронавирусни ваксини 8000 самолета Boeing 747 ще трябват за доставки на коронавирусни ваксини
Доставката на коронавирусни ваксини в света ще бъде най-голямото транспортно предизвикателство в историята съгласно представители на авиа...
" Аз съм значителен човек и към този момент съм над 40. Обикновено, съгласно нашия опит, с много висок показател на телесна маса, при мъже над 40 години, има по-малко странични резултати ", сподели той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР