Пет политически партии влизат в следващото Народно събрание, сочи социологическо

...
Пет политически партии влизат в следващото Народно събрание, сочи социологическо
Коментари Харесай

Ново проучване потвърди кой ще победи на изборите, ако са днес

Пет политически партии влизат в идващото Народно заседание, сочи социологическо изследване на организация „ Спектър “, направено сред 12 и 16 октомври измежду извадка от 1016 души посредством директно стандартизирано изявление, извършено присъствено в дома на респондентите.

Ако изборите бяха в този момент, в 45-ия парламент биха влезнали ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ ИТН “, Движение за права и свободи и Демократична България.

ГЕРБ заема лидерската позиция с 22.8%, а на един % след тях се подрежда Българска социалистическа партия с 21.8%. В идващото влизат и партията на Слави Трифонов - „ ИТН “ (16.1%), заемаща третото мястото;

Демократична България (12.2%), както и Движение за права и свободи (10.4%). Под чертата за Народното събрание на този стадий остават групировката на Мая Манолова (3.5%) и „ Обединени патриоти “ (3.4%).
 1% преднина за ГЕРБ, 5 партии в Народното събрание
53% от респондентите показват, че биха отишли до урните, в случай че изборите бяха през днешния ден. Твърдо решилите да не гласоподават са 23.2%, а колебаещите се – 23.7%.

 Социологическо изследване

Категорично подкрепящите митингите в страната са 40%, а далите отговор „ по-скоро поддържам “ - 21%.

Тези, които не ги утвърждават въобще съгласно изследването са 17%, а далите отговор с „ по-скоро не поддържам “ - 18%. Без мнение са 3% от интервюираните.

Сходни са данните и от отговорите на въпроса дали поддържат желаните оставки на държавното управление и на основния прокурор. 39% са дали безапелационната си поддръжка, 20% са дали отговор с „ по-скоро поддържам “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР