Първоначалната информация е за лице отглеждащо и разпространяващо наркотични вещества

...
Първоначалната информация е за лице отглеждащо и разпространяващо наркотични вещества
Коментари Харесай

Спипаха голямо количество марихуана в Стара Загора frognews.bg

Първоначалната информация е за лице отглеждащо и разпространяващо наркотични субстанции на територията на общ. Мъглиж и обл. Стара Загора. В следствие излиза наяве, че е намесена проведена незаконна група, занимаваща се с развъждане и разпространяване на наркотични субстанции в огромни количества.

 

Установени са лицата татко и двамата му синове и тяхната съпричастност към осъществяваната незаконна активност. Оказва се, че те са е богато престъпно минало и голям брой ефикасни присъди. Бащата е осъждан за съзнателно ликвидиране с присъда отнемане от независимост в размер на 16 години, има и голям брой присъди на територията на РБългария.

 

Установено е че през 2021г. се е почнал да се занимава с развъждане и разпространяване на марихуана. бащата е била да обезпечава пространства в селото, където да бъде укривана изсушената и готова за разпространяване марихуана-местната поща,църква и читалище.

 

Установено е, че мъжът, с букви П.Д.К., персонално се е занимавал с продажбата на готовата и пакетирана марихуана на разнообразни купувачи, с които само той е поддържал контакти. Продавал е кг подготвена изсушена марихуана на цени сред 3000 – 4000 лв.. След като прави продажби П.Д.К. посещава казина и игрални зали, в които изхрачва парите добити от незаконна активност, а от време на време заплаща и на останалите участници в групата.

 

П.Д.К. употребява богатото си правосъдно минало, главно присъдата за осъществено ликвидиране да държи в боязън и послушание трети лица, като задачата е или да му оказват помощ или да не демонстрират интерес в незаконната активност. Същият е незает, без публични приходи. В минал интервал е работил за малко на трудов контракт в БДЖ, - С.С.Д- служителка на „ Български пощи “ клон с.Дъбово.

 

Същата има две деца от П.Д.К.Поддържа контакти с П.Д.К. само по развъждане на марихуаната. Същата има достъп до публични здания на територията на с.Дъбово- църковен храм, читалището на селото и пощата. Тя дава персонално пространства за скриване и предпазване на изсушена марихуана на П.Д.К. Установено, че дялът на С.С.Д от създадената за 2022г. марихуана е 25 кг суха маса.

 

Също по този начин от извършените ОИМ е открито, че С.С.Д употребява като хранилище за предпазване на нейните дялове от марихуаната къщата на майка си в с.Дъбово. Същата с изключение на в укриването на готовата марихуана, спомага за незаконната активност на ОПГ, като поръчва от интернет уеб сайтове торове и препарати, които получава посредством куриери, взема ги, заплаща ги и ги дава на П.Д.К. за развъждането на марихуаната. -Т.П.К. и Я.П.К.-близнаци синове на П.Д.К. и С.С.Д.

 

Живеят в къщата на родителите си. Двамата са възпитаници, на които следва довеждане докрай на междинното обучение през 2023г. Занимават се работа по строителни обекти, най-вече ремонт на жилищни покриви, както и вземат участие в развъждането на марихуаната. Заставяни са от татко си да работят по развъждането и сортирането на марихуаната. К.К.Д- лицето е комшия на П.Д.К в с.Дъбово,Същият е незает, без да получава персонална пенсия.

 

Същият разполага с няколко наследствени парцела на територията на с.Дъбово. Заставен е от П.Д.К. със потребление на боязън да взе участие в ОПГ, като дава пространства и дворни места за развъждане и сушене марихуаната.КК.Д получава ежемесечно сумата от 80 лв. с цел да наглежда и пази засятите разстения. Разходите за ток и консумативи се поемат П.Д.К.

 

Извършени са претърсвания на 5 адреса в село Дъбово, общ. Мъглиж: • къща употребена за предпазване на марихуана от С.С.Д.. При претърсването са открити и конфискувани към единадесет кг марихуана, къща населявана от П.Д.К, Т.П.К., Я.П.К. и С.С.Д.

 

При претърсването са открити и конфискувани един кг марихуана, два броя сушащи се растения от рода на конопа, огромен брой тор и препарати от разнообразни марки, машина за рязане и обособяване на суха листна маса и съцветия, машина за вакуумиране, системи за аспирация, осветителни тела с рефлектори, везни, дивиар от охранителни камери, и други материали, както и пет броя растения от рода на конопа намиращи се в дворно място към къщата. Растенията са с височина от 250см до 350 см. Теглото на конфискуваните растения в недопечен тип е 125кг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР