Служителите на НАСА отмениха излизането в открития Космос заради теч

...
Служителите на НАСА отмениха излизането в открития Космос заради теч
Коментари Харесай

НАСА спря излизането в открития Космос. Защо?

Служителите на НАСА анулираха излизането в открития Космос поради теч на вода в охладителния блок на един от скафандрите на астронавтите, съобщи БТВ. 

 

Течът, който засегна скафандъра, облечен от астронавта на НАСА Трейси Дайсън, се появи тъкмо откакто скафандрите бяха трансферирани на акумулаторно зареждане преди излизането им от галактическата станция.

 

Охлаждащото устройство на скафандрите е предопределено да поддържа удобна температура на ползвателите им, до момента в който те извършват работата си. Дайсън и нейният сътрудник от екипажа Майк Барат трябваше да отстранят развалена електронна кутия от информационна антена на външната страна на галактическата станция.

 

„ В момента се усещам удобно, само че ми е малко топло “, сподели Дайсън по време на живото предаване на събитието, откакто излизането в открития Космос беше прекъснато към 9:00 ч. българско време.

По-късно Дайсън изрази угриженост, че приключването на вода може да е засегнало електрическите съединители.

 

След това НАСА работи, с цел да върне Дайсън назад в галактическата станция от шлюза - вратата към външната част на галактическата станция, до момента в който скафандърът ѝ остава на акумулатори.

 

НАСА разяснява, че в нито един миг от случая екипажът не е бил в заплаха. Оттам показват още, че излизането в открития Космос е трябвало да стартира в понеделник сутринта и да продължи към 6,5 часа.

 

Забавената галактическа разходка е единствено последната от поредицата неуспехи към интервенциите на Международната галактическа станция през последните седмици. Това е второто излизане в открития Космос през последните дни, което е ненадейно прекъснато заради проблеми със скафандъра.

Длъжностните лица анулираха излизането в открития Космос, планувано за 13 юни, в което участваха Дайсън и Матю Доминик, заради „ проблем с дискомфорта на скафандъра “ на Доминик. НАСА отхвърли да даде повече детайлности за казуса.

 

В допълнение към прекратената в понеделник галактическа разходка, федералната организация имаше за цел да организира още една на 2 юли - преди да даде зелена светлина на капсулата „ Старлайнър “ на Боинг да се скачи с орбиталната лаборатория и да се върне вкъщи.

 

Космическият транспортен съд „ Старлайнър “ прави първия си тестов полет с екипаж до галактическата станция. Но по време на първия стадий от пътуването си корабът се сблъска с няколко основни казуса, в това число приключване на хелий и спиране на работата на моторите, които забавиха завръщането му. Все още не е ясно дали решението да се анулира излизането в понеделник ще забави в допълнение завръщането на „ Старлайнър “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР