Първият руски войник, изправен пред украински съд за военни престъпления

...
Първият руски войник, изправен пред украински съд за военни престъпления
Коментари Харесай

Руският войник, застрелял без причина възрастен мъж, моли за прошка

Първият съветски боец, изправен пред украински съд за военни закононарушения от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, изиска през днешния ден амнистия от вдовицата на убития от него украински граждански.

" Зная, че не можете да ми простите, само че ви апелирам за амнистия ", сподели 21-годишният сержант Вадим Шишимарин, по време на диалог с Катерина Шелипова, вдовица на 62-годишния мъж, който съветският боец призна, че е умъртвил в село в Североизточна Украйна на 28 февруари.

Първият съветски боец, изправен пред съд за военни закононарушения в Украйна от началото на съветската инвазия, към този момент се призна за отговорен по всички повдигнати му обвинявания. Запитан дали безусловно признава всички незаконни действия, в това число военно закононарушение и съзнателно ликвидиране, 21-годишният сержант Вадим Шишимарин отговори " да ". Командирът на съветски танк е упрекнат в убийството на невъоръжен 62-годишен граждански в североизточното украинско село Чупахивка на 28 февруари. Ако бъде приет за отговорен, Шишимарин може да получи доживотна присъда.

Това е единствено едно от хилядите военни закононарушения на съветската окупаторска войска, която нахлу в Украйна на 24 февруари. Руските бойци изнасилват деца и дами, мародерстват и убиват невъоръжени цивилни на украинска земя. Убийството на Шишимарин е осъществено дни, откакто Русия стартира непровокираната си инвазия в Украйна. Шишимарин е служил в танкова дивизия, разрушена от украинските сили. В Киевска област украинската войска разруши съветските окупатори, огромна част от които откриха гибелта си в Украйна, а останалите избягаха назад в Русия и Беларус, откъдето нахлуха в Северна Украйна.

“Беше ми подредено да изстрелвам. Стрелях един път. Той падна. Ние продължихме”, описа Шишимарин. В няколко украински града, които бяха краткотрайно окупирани от съветската войска, бяха открити стотици трупове на цивилни по улиците и в всеобщи гробове. Свидетели описват, че съветски бойци са стреляли против невъоръжени цивилни и са изнасилвали дами и деца. Украински и интернационалните специалисти не престават да събират доказателства и да проверяват случаите. Буча и Бородянка са единствено две от обитаемоте места в Украйна, трансформирали се в знак на ужасяващите закононарушения, осъществени от армията на Владимир Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР