В момента светът няма надеждна защита срещу опасностите от изкуствения

...
В момента светът няма надеждна защита срещу опасностите от изкуствения
Коментари Харесай

Експерт: Светът няма надеждна защита срещу опасностите от изкуствения интелект

В момента светът няма " надеждна " отбрана против заплахите от изкуствения разсъдък (ИИ), предизвести в изявление за вестник " Таймс " един от създателите на специфичен отчет по тематиката. Панел от 75 специалисти от 30 страни е стигнал до заключението, че разработващите системите на изкуствения разсъдък " схващат малко за това по какъв начин работят техните системи " и научните знания са " доста лимитирани ". Те са сериозни към фирмите за изкуствен интелект, тъй като не съумяват да обезпечат задоволителен достъп на инспекторите по сигурност.

Първият интернационален теоретичен отчет за усъвършенствана сигурност на ИИ беше поръчан от Англия на срещата на върха в Блечли парк през ноември. Подкрепен от Обединените народи и Европейския съюз, панелът прегледа цялата настояща научна литература, с цел да даде ясна настояща оценка за положението на изкуствения разсъдък. Това идва преди втората среща на върха за сигурността на ИИ в Южна Корея идната седмица.

В безапелационното умозаключение на отчета се споделя: " Нито един прочут способ не дава надеждни гаранции или гаранции против вреди, свързани с ИИ с общо предопределение ". Йошуа Бенгио, един от " кръстниците на ИИ ", който ръководи панела, сподели, че е " угрижен " от заключенията и неналичието на схващане за технологията. В изявление за " Таймс " той сподели следното: " Мисля, че има мъгла по пътя. Виждаме и красиви неща, които блестят в далечината. Така че може би главното обръщение на този отчет е, че би трябвало да влагаме задоволително, с цел да разберем какво се крие зад мъглата. За да се опитаме да извлечем изгодите от лъскавите предмети, които се спотайват там ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР