Украинските атаки с дронове са извели от строя 14% от

...
Украинските атаки с дронове са извели от строя 14% от
Коментари Харесай

Украинските дронове изведоха от строя 14% от руските рафинерии


Украинските офанзиви с дронове са извели от строя 14% от съветските нефтопреработвателни мощности. „ Украинските офанзиви с дронове против съветската енергийна инфраструктура по-рано тази година извадиха от строя 14% от потенциала за пречистване на нефт в страната и покачиха вътрешните цени на горивата, само че имаха минимално влияние върху производството на електрическа енергия “, заяви организация „ Блумбърг “, цитирайки разследващата организация на Пентагона.

Според изчисленията на изданието загубата на част от мощностите е довела до повишение на цените на вътрешните горива с 20%-30% доникъде на март. За да задоволи потребностите на вътрешния пазар, Руската федерация беше принудена да спре износа. „ За да смекчи въздействието на тези удари, Русия забрани износа на бензин за шест месеца, считано от март, стартира да внася петролни артикули от Беларус, които беше възнамерявала да внася от Казахстан, и пренасочи транспорта на петролни артикули към съветските железници от други типове превоз “, се споделя в отчета на Министерството на защитата на Съединени американски щати. Въпреки че офанзивите към момента не престават, анализът обгръща единствено двумесечен интервал: от първото нахлуване против завода на Новатек в Уст-Луга на 21 януари до нападението на 24 март против електроцентралата в Новочеркаск.

Посочва се, че дейностите на Украйна „ доведоха до незначителни спирания в електроснабдяването на съветските военни и цивилно население “, защото „ Русия разполага с мощен генераторен потенциал – третият по величина в света – и висока степен на остатък в своята мрежа “.

Разузнаването също по този начин означи въздействието на Украйна върху съветските военноморски интервенции. Заради офанзивите на украинските въоръжени сили съветският Черноморски флот стартира да заобикаля украинското крайбрежие и предислоцира някои кораби от главната си база в окупирания Севастопол в Крим.

Изданието „ Форийн афеърс “ счита, че Украйна би трябвало да продължи офанзивите против съветските рафинерии, тъй като това вреди на агресора, само че не въздейства отрицателно на международния петролен пазар. Изданието отбелязва, че Украйна е съсредоточила офанзивите си съответно върху петролни рафинерии, а не върху нефтени полета или инфраструктура за експорт на недопечен нефт. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР