Партийното роене започва – депутатът Александър Дунчев от Продължаваме промяната“

...
Партийното роене започва – депутатът Александър Дунчев от Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Роенето започва: Депутат напуска ПП

Партийното роене стартира – депутатът Александър Дунчев от „ Продължаваме промяната “ е в изолираност от съпартийците си, сподели инспекция на „ Филтър “.

Мнимият герой против дървената мафия е по-близък до народни представители от „ Демократична България “, в сравнение с с хората на Кирил Петков и Асен Василев, по тази причина се чака скоро да се отдели от парламентарната група на Политическа партия.

Дунчев е основател на „ Продължаваме промяната “ и член на Националния съвет. Включи се в екипа им, откакто в първото служебно държавно управление на Румен Радев беше началник на Изпълнителната организация по горите.

Заради двояките си начинания против горската мафия обаче Дунчев не беше върнат на поста, а остана народен представител в 47-ото национално заседание. Тогава влезе в спор със своите, тъй като си разреши да нападна министъра на земеделието от квотата на Българска социалистическа партия Иван Иванов поради продължаването на избрани схеми с рандеман на незаконна дървесина.

В 48-ото национално заседание Дунчев продължава да лобира за избрани дейности против горската мафия, само че огромната поддръжка получава не от съпартийците си, а от „ Демократична България “, демонстрира инспекция на „ Филтър “ измежду импортираните законопроекти и парламентарния надзор с въпроси към изпълнителната власт.

Така да вземем за пример Дунчев е вносител на изменение в Закона за водите, който пази младите гори от сеч. Заедно с него под плана са се подписали Албена Върбанова, Владислав Панев, Илина Мутафчиева, Иван Белчев, Стоян Михалев, Любен Иванов и Николай Табаков. Всички са от „ Демократична България “.

Реклама

Информатори от Народното събрание споделят, че самодейностите на Дунчев не са приоритет на партийните шефове и изключително на двойката Петков-Василев, а Дунчев от дълго време се е примирил с това.

Заедно с Албена Върбанова, Владислав Панев и Божидар Божанов, Дунчев има повече импортирани въпроси към министрите, в сравнение с със съпартийците си, демонстрира простата сметка от регистъра на Народното събрание.

Близостта на Александър Дунчев с хората на „ Демократична България “ не е инцидентна. Преди да влезе в политиката и да повярва на Кирил Петков и Асен Василев, той е бил сподвижник на „ Зеленото придвижване “, което е един от съдружните сътрудници.

Бил е заместител на Тома Белев в парк „ Витоша “ и е дълготраен другар с някогашния екоминистър Борислав Сандов. Още преди изборни през октомври с Дунчев са водени диалози да се върне в редиците на „ зелените ”. Той обаче отказал.

Въпреки че е на нож с водачите на партията Кирил Петков и Асен Василев, Александър Дунчев въпреки всичко е непосредствен с кръг от депутати на „ Продължаваме промяната “, с които имат общи ползи.

Това са някогашният началник на БАБХ Христо Даскалов, някогашният зам.-министър на земеделието Иван Христанов, Искрен Митев, Цветелина Заркин и Ивайло Шотев. Никой от тях обаче не е измежду най-приближените на двойката съпредседатели и не чака от тях да се ангажират с техните дела.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР