Лидерът на Солидарна България Ваня Григорова говори по повод събраните

...
Лидерът на Солидарна България Ваня Григорова говори по повод събраните
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Нинова да беше направила обединението преди регистрацията

Лидерът на " Солидарна България " Ваня Григорова приказва във връзка събраните през днешния ден от водача на Българска социалистическа партия леви партии и придвижвания.

" Похвална е стъпката на Корнелия Нинова за необятно обединяване на лявото. Но по този начин се прави преди да се записва обединението в Централната изборна комисия.  Сега листите са образувани, а такива дейности могат единствено да разочароват левите гласоподаватели ", сподели Ваня Григорова. " Всички в ляво осъзнаваме нуждата от това да бъдем дружно, само че ето такива дейности, да се съберат хора показно, без да има практическа изгода, несъмнено възмущават останалите обединения ", добави още водачът на " Солидарна България " в Кюстендил.

" Нинова събра преди последните парламентарни избори 26 леви партии и организации по същия бутафорен метод, вследствие на което процентите на Българска социалистическа партия паднаха под девет ", сподели Манолова, водач на " Изправи се България ". " Докато Нинова е ръководител на огромната партия в ляво, а Борисов – на огромната партия в дясно, нито ще има обединяване на лявото, нито на дясното. Това не е поради личностния проблем, а поради вождистките настроения и взимането на еднолични решения ", добави Манолова.

От Кюстендил през днешния ден стартира предизборната обиколка на " Солидарна България ". Началото ѝ дадоха ръководителя на обединението Ваня Григорова, Мая Манолова - водач на " Изправи се България " и лидерът на листата за предварителните парламентарни избори в Кюстендил Милена Георгиева. В откриването на акцията участваха общинските съветници на " Изправи се България ", деятели на организацията, която в Кюстендил, в Деня на труда, означи две години от учредяването си. 

" Защитата на 700 хиляди работещи небогати за нас е значима, тъй като за нас това са хора, които не просто не могат да си обезпечат Великденска софра, а търпят ограничения поради ниското заплащане ", сподели Мая Манолова. Тя уточни, че от 933 лева минималната работна заплата, тези хора действително получават по 700 лева " чисти пари ". " Затова една от нашите дела е минималната работна заплата да гони издръжката за живот и да се преборим за необлагаем най-малко. Монополите и борбата против тях е друга наша идея. Ще настояваме банките, комерсиалните вериги, огромните корпорации, телекомите енергийните сдружения, да бъдат обложени за техните свръхпечалби, които да кумулирани във фонд " Солидарност ", който да поддържа уязвимите групи ", добави Мая Манолова.

 

" Вероятно си спомняте, че работодателите се пробваха да анулират първите три дни болнични, които покриват. Спряхме това безсрамие, само че през тази година, с последния държавен бюджет, на работодателите беше банален единият ден от тези три. Той се поема от нашите осигуровки. Така позволихме да се замрази майчинството на равнища от 780 лева Затова представителите на служащите би трябвало да са там – в Парламента, с цел да бдят за безобразията, които им се готвят, платени от лобистите на бизнеса, тъй че служащите да се тези, които заплащат всички рецесии. Ние ще бъдем тези, които в Народното събрание ще браним тези ползи ", уточни Ваня Григорова.

Григорова добави, че задачата им ще бъде прекъсването на източването на пенсионната осигурителна и здравна системи към паразитни структури, " както това сега се случва ".

 

В Кюстендил беше показан и лидерът на листата на " Солидарна България ". Милена Георгиева е юрист по специалност, на 37 години, с едно дете на шест години. Живее и работи в Кюстендил. " Щастлива съм, че съм част от тима на мощните дами ", сподели Георгиева.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР