Не съм съгласен с политиката на правителството, заяви задържаният мъж

...
Не съм съгласен с политиката на правителството, заяви задържаният мъж
Коментари Харесай

Стрелялият по Робърт Фицо обясни покушението с политически мотиви

" Не съм склонен с политиката на държавното управление ", съобщи арестуваният мъж във видеото. Според него той е решил да извърши покушението преди към месец. На фрагментите мъжът също по този начин декларира за нападки от страна на държавното управление против " Радиото и малкия екран на Словакия " и други медии, без да прецизира какво има поради.

Телевизионният канал не показва името на нападателя. Редица словашки медии обаче оповестяват, че стрелецът може да е 71-годишният Юрай Цинтула, родом от град Левице. В своя роден град той основава литературния клуб " Дъга ". По данни на Aktuality.sk, мъжът законно има оръжие, с което се допуска, че е прострелял министър председателят Фицо. Изданието се свърза със сина на Юрай Цинтула, който удостовери, че татко му има оръжие. На въпрос за вероятния претекст на пенсионера, синът му отговори, че не знае нищо.

На формалната страница на клуб " Дъга " във Facebooк има фотография на Юрая Цинтула. Мъжът на нея наподобява външно на стрелеца в оповестеното...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР