По време на съвместна пресконференция с руския президент Владимир Путин

...
По време на съвместна пресконференция с руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Си Дзинпин изброи кои са световните заплахи

По време на взаимна конференция с съветския президент Владимир Путин в Пекин ръководителят на КНР назова едностранната надмощие, блоковата борба и политиката на мощ опасност за мира и сигурността на всички страни. Той съобщи, че Китай и Русия считат, че политическото контролиране в Украйна е " верният път ".

" В днешния свят към момента бушува манталитетът на Студената война. Едностранната надмощие, борбата сред блоковете и политиката на мощ директно заплашват целия мир и сигурността на всички страни ", сподели Си Дзинпин.

Китайският водач прикани за " незабавно урегулиране на палестинско-израелския спор ", както и за решение на палестинския въпрос въз основа на двете държавни формули. Той означи също, че Китай и Русия " възприемат политическото урегулиране като верен път за решение на украинската рецесия ".

" Позицията на Китай по този въпрос е поредна и ясна, а точно: съблюдаване на нормите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, ценене на държавния суверенитет и териториалната целокупност на всички страни и тяхната рационална угриженост...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР