Европейските избори доведоха до неофициално замразяване на програмата за развитие

...
Европейските избори доведоха до неофициално замразяване на програмата за развитие
Коментари Харесай

Изборите за Европейски парламент замразиха проектите за вятърни паркове в морето

Европейските избори доведоха до импровизирано заледяване на програмата за развиване на офшорни вятърни парков е.

Това разяснява в. " Катимерини ".

Страхът от разгръщане на реакциите, почнали от остров Крит, посредством вероятно инструментализиране в навечерието на европейските избори, сложи спирачка пред динамичното развиване на националната стратегия за инсталиране на първия стадий (до 2030 г.) на 1,9 гигавата офшорни вятърни паркове в гръцките морета, която притегли голям капиталов интерес от страна на най-големите задгранични и локални енергийни групи.

При цялостното си развиване програмата планува през 2050 година да бъдат конфигурирани 12,4 GW в 25 морски региона на страната .

Според информацията Министерството на околната среда и енергетиката и Гръцката компания за ръководство на въглеводородните и енергийните запаси (EDEYEP) са приключили промени проект за развиване на района на остров Крит след реакциите, изразени от районните управляващи на острова, общините, камарите и хотелиерите, само че той е замразен.

Вероятно той ще остане подобен до приключването на европейските избори - развиване, което ще докара до в допълнение закъснение на осъществяването на програмата, която политическото управление на Министерството на енергетиката свързва с превръщането на страната в експортьор на зелена сила и усилването на директната ѝ роля в по-широкия район.
 Предупреждават за банкрути на централи за зелена сила
Предупреждават за банкрути на централи за зелена сила

Около 400 централи са употребили европейско или национално финансиране

Гърция има доста добър капацитет за офшорни вятърни електроцентрали и съумя да притегли капиталовия интерес на задгранични и локални групи. Регионът на остров Крит в действителност разполага с най-хубавите офшорни вятърни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР