Има редица общи правила, които трябва да следвате при пране

...
Има редица общи правила, които трябва да следвате при пране
Коментари Харесай

Цветните дрехи ще останат като нови, ако слагате това в пералнята

Има редица общи правила, които би трябвало да следвате при пране на цветни облекла

Запазването на цвета на цветните облекла не е лесна задача. Ако се перат погрешно, те ще придобият захабен тип и цветовете им ще избледнеят бързо.

Разбира се, всеки желае да резервира облеклата си като нови допустимо най-дълго. Но колкото повече ги перем, толкоз по-бързо те губят своя прелъстителен и ослепителен цвят. И не желаете обичаната ви блуза бързо да се трансформира в остаряла и вехта дреха, може да разчитате на триковете на опитните домакини за пране на цветни облекла. Благодарение на тях ще запазите цвета им по-дълго жив и кондензиран.

Има редица общи правила, които би трябвало да следвате при пране на цветни облекла.

Как да перете цветни облекла в пералня?
На първо място, всички облекла би трябвало да бъдат разграничени по цвят: перете бяло с бяло, мрачно с мрачно. По-добре е да употребявате мека вода за пране на облеклата в ярки цветове. Ако водата е твърда, използвайте омекотител.

За фиксиране на цвета и предпазването му от избледняване се употребяват и оцет и сол. Коя от тези 2 съставки би трябвало да употребявате, зависи от цвета на облеклата.

Ако перете жълти, розови или сини облекла, тогава би трябвало да добавите 125 ml 95% оцетна киселина в отделението за омекотител. Ако перете сини или червени облекла, тогава би трябвало да добавите 15 g елементарна сол в това поделение. Струва си да се означи, че след прибавяне на оцет облеклата ще би трябвало да се изсушат добре на чист въздух, тъй че миризмата да изчезне.

Черните облекла също изискват специфични грижи. Те би трябвало да се извърнат наобратно преди пране. В случая е по-добре да употребявате студена вода и към перилния препарат прибавете малко количество сол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР