Парламентът на Обединеното кралство ще преустанови работа за срок от

...
Парламентът на Обединеното кралство ще преустанови работа за срок от
Коментари Харесай

Британският парламент спира работа за месец

Парламентът на Обединеното кралство ще прекрати работа за период от един месец, считано от понеделник вечерта, съобщи английският ефирен канал Sky News.

Това удостовери представител на английския министър председател Борис Джонсън, който разпореди пророгацията в опит да попречва дейностите на депутатите, блокиращи тактиката му за излизане на страната от структурите на Общността.

Спирането на работата на английския парламент ще влезе в действие, без значение от изхода на повторното гласоподаване за осъществяване на предварителни парламентарни избори във Англия, добави представителят.

Днес английският парламент ще гласоподава настояването на премиера Борис Джонсън за осъществяване на изключителни избори на 15 октомври, написа dir.bg. Планирано е и окончателното гласоподаване на законопроекта за блокиране на опцията за Брекзит без договорка. Ако той бъде утвърден, Лондон ще получи опция да изиска тримесечно отсрочване на напускането на Европейски Съюз. Медиите на Острова пишат, че това е последният късмет на депутатите в Камарата на общините да трансформират курса на Даунинг стрийт 10 по отношение на Брекзит.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР