Парламентарната комисия по здравеопазване прие на първо четене , внесен

...
Парламентарната комисия по здравеопазване прие на първо четене , внесен
Коментари Харесай

Стъпка към отпадането на ковид карантината

Парламентарната комисия по опазване на здравето одобри на първо четене , импортиран от Министерския съвет през септември 2023 година Промените плануват да отпадне наложителната карантина поради COVID-19. Те бяха признати единомислещо - със 17 гласа " за ", заяви Българска национална телевизия.

Здравният министър Христо Хинков изясни, че в законопроекта е планувана опция за издаване на заповеди за слагане под карантина лица, чието положение изисква това, или на контактни с коронавирус заболели.

Измененията в Закона за здравето са подкрепени от Националната здравноосигурителна каса, Българския зъболекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на експертите по здравни грижи и от Българската асоциация на зъботехниците.
 Ваканцията на депутатите забавя отпадането на карантината при COVID-19
Ваканцията на депутатите забавя отпадането на карантината при COVID-19

Коронавирусът ще е най-активен през ноември, грипът - през януари и февруари

Андрей Чорбанов от " ИТН " разгласи, че партията поддържа законопроекта, който съгласно него е безпределно просрочен , като от това страдали най-много.

" Смятам, че актът е просрочен и може би трябваше предпочитано да влезе малко по-рано в стратегиите, без значение че имаше други неща за решение и че имаше избори ", съобщи той.

" Ние сме следвали всичко това, което правеше целият свят ", ръководителят на парламентарната здравна комисия Костадин Ангелов пък акцентира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР