Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която да

...
Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която да
Коментари Харесай

Здравното министерство рестартира процедурата за нова частна болница в Казичене

Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която да бъде позволено на компанията " Търговска лига " да построи болница с 550 кревати в софийското село Казичене, оповестява БНР, базирайки се на Изпълнителната организация " Медицински контрол ".

Припомняме, по-рано този месец частната компания получи позволение от служебното държавно управление да построи  в столицата. Впоследствие обаче

Преди три години вложителят подава заявление, че желае да разкрие нови медицински действия на нов адрес - в село Казичене, които да се водят към съществуващата болница " Сърце и мозък " в Плевен.
 Главчев дава разрешението за „ Мама и аз “ на ДАНС и прокуратурата
Главчев дава разрешението за „ Мама и аз “ на ДАНС и прокуратурата

Очаква се през днешния ден той да подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата

Новото и 26 медицински специалности, измежду които педиатрия, неонатология и гинекология. Срокът за съоръжение на болничното заведение и за асортимент на личен състав е три години, а цената на плана възлиза на 45 милиона лв..

Процедурата е приключена през лятото на 2022 година Тогавашният здравен министър Асена Сербезова обаче отхвърля разрешението с претекста, че наличните благоприятни условия за лекуване надвишават потребностите на популацията от здравна помощ в региона.

След правосъдно обжалване в края на предходната година Върховният административен съд анулира дадения отвод и връща процедурата изначало.

Към момента организация " Медицински контрол " събира информация, с цел да оцени дали има потребност от нова многопрофилна болница на територията на Столичната община. През март е изпратено питане до НЗОК за опциите лечебното заведение да работи с публични пари. Здравната каса към момента не е подготвена с отговора.
 БЛС:
БЛС: " Мама и Аз " сътвори чувството, че страната не желае да построи детска болница

Регионалната гилдия на лекарския съюз е дала позитивно мнение за детската частна болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР