Палестинският президент Махмуд Абас обяви 30-дневно извънредно положение на Западния

...
Палестинският президент Махмуд Абас обяви 30-дневно извънредно положение на Западния
Коментари Харесай

Палестинският президент обяви извънредно положение заради епидемията от коронавируса

Палестинският президент Махмуд Абас разгласи 30-дневно изключително състояние на Западния бряг, където са открити седем случая на заразяване с новия ковид, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Затварят се образователните заведения и детските градини, а резервациите на задграничните туристи за хотели на Западния бряг се анулират.

Тревога и боязън в Израел: Заразени с ковид южнокорейци са посетили Светите земи

Палестинската самостоятелна власт обмисля и затваряне на граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано беше взето решение църквата "Рождество Христово " във Витлеем да затвори за 14 дни и да бъде дезинфекцирана. Седемте инфектирани с ковид са чиновници на хотел в този град и се позволява, че прихванали вируса от отседнали там задгранични туристи, за които се счита, че са посетили църквата "Рождество Христово ".

Други църкви, както и джамии в региона на Витлеем също са затворени. Витлеем е посещаван от към 3 милиона души годишно.

Израел заяви, че работи в тясно съдействие с палестинските управляващи, на които е изпратил 250 комплекта за диагностициране на ковид. Израелският министър на защитата Нафтали Бенет е наредил на израелската войска да отдели Витлеем в съдействие с Палестинската самостоятелна власт. На израелците и палестинците се не разрешава влизания или излизания от града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР