Отменя се 29-ият международен фестивал на маскарадните игри в Перник,

...
Отменя се 29-ият международен фестивал на маскарадните игри в Перник,
Коментари Харесай

Отмениха маскарадните игри Сурва заради Омикрон

Отменя се 29-ият интернационален фестивал на маскарадните игри в Перник, оповестиха от общината. Отмяната е поради повишаване на броя на заболелите от ковид.

До края на деня се чака публично писмо в общинската администрация от Министерство на здравеопазването за анулация на събитието.

Фестивалът е най-авторитетната в България и на Балканите изява на обичайни национални игри и традиции с маски, а Перник е приет от Федерацията на европейските карнавални градове за европейска столица на зимните маскарадни игри.

Тази година фестивалът трябваше да стартира на 13 януари дружно с обичая " Сурова " и да продължи в три уикенда. За да се предотврати скупчване на хора, дефилетата бяха разграничени в три седмици. По предварителни данни присъединяване бяха декларирали 65 групи от страната, наброяващи към 5 000 души. Изработена е и визия за провеждането му, която ще остане за 2023 година, прецизираха от общината.

Фестивалът се отсрочва трета поредна година. През 2020 година маскарадът не се организира поради водната рецесия в Перник, през 2021 година поради пандемията, която наложи отменянето му и в този момент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР