От днес стартира акция Зима и зимните гуми стават задължителни.

...
От днес стартира акция Зима и зимните гуми стават задължителни.
Коментари Харесай

Колко ще ни струва да оставим гумите на хотел?

От през днешния ден започва акция " Зима " и зимните гуми стават наложителни. Какво да вършим обаче, в случай че нямаме задоволително пространство за предпазване на летните? 

Сервизите са решили казуса с нов тип услуга - " хотел за гуми ". 

Освен удобството, което получаваме, когато не ни се постанова да транспортираме и търсим място за гумите, става известно, че мястото за предпазване е от изключителна значимост. Какви са аргументите за това?

Ако не се съхраняват при подобаващи условия, гумите имат по-кратък експлоатационен период. Това се случва, тъй като каучукът губи част от свойствата си, това води до понижаване на успеваемостта и устойчивостта на гумата. Те не би трябвало да бъдат изложени на несъразмерна мокрота, както и на доста ниски или доста високи температури. 

Трудно е в домашни условия да се реализира оптимално положително предпазване. Така преди към 2 десетилетия в Европа се появява услугата " хотел за гуми ".

Какви са изискванията за оставяне на гумите в " хотел "  - сервиз в София, предлагащ услугата, изяснява: 

" Щом заявите желанието си, нашите експерти правят прелиминарен оглед на гумите, вършат подробен списък на размера, модела, марката и степента им на изхабеност. Записват се и данните на този, който ги оставя на предпазване. Изготвя се контракт за интервала на предпазване, след което гумите се етикетират и са подготвени да се насочат към “хотела ". 

Гумите се съхраняват в обособени кафези на особено оборудвани стелажи в пространства с отопление, вентилация, пожарогасителна и алармена система.

Оптималната температура, която би трябвало да бъде реализирана в пространствата е 15 градуса. При по-висока такава свойствата на каучука могат да се трансформират и по този начин да се понижат качествата на гумата. 

Влажността би трябвало да бъде сред 50-80%. Важно е и гумите да не са изложени на директна слънчева светлина.

От значение е и ситуацията, в което са  поставени гумите - те би трябвало да бъдат в изправено състояние, с цел да се предпазят от дисторция.

Колко коства " хотелът за гуми "?

Справка на цените в другите сервизи демонстрира, че услугата стартира от 24 лева за 4 бр. гуми за целия сезон (6 месеца). В различен сервиз цената е 15 лв. на гума (общо 60 лева за 4 гуми) за същия интервал. На някои от местата, за които проверихме, цената зависи и от това дали гумите са с джанти или без - 20 лева за 4 гуми. Ако са с джанти, цената е 30 лева за интервал на предпазване 6 месеца, написа businessnovinite.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР