Опит за прогнозиране на действията на КремълНеизбежен спътник на всеки

...
Опит за прогнозиране на действията на КремълНеизбежен спътник на всеки
Коментари Харесай

Путин на кръстопът: Терористичната атака в Брянск може коренно да промени курса на СВО

Опит за прогнозиране на дейностите на Кремъл

Неизбежен сателит на всеки боен спор са страничните жертви измежду цивилното население. Това е тъжна истина, за която не е признато да се приказва от високи трибуни, само че която е известна на всеки професионален боен (както и на всеки професионален политик, управител и журналист). Има обаче фундаментална разлика сред страничните загуби и обстановката, при която цивилното население е умишлено определено като водеща, основна и даже единствена цел и цел.

Случилото се в региона на Брянск е типичен образец за тъкмо такава обстановка. И това може коренно да промени курса на СВO или най-малко да направи доста основни корекции в него.

Местният темперамент на случилото се в региона на Брянск не трябва да подвежда. Важен е не мащабът на случилото се, а същността, сърцевината на това, което преди малко се случи пред очите ни.

Дори терористичната офанзива на Кримския мост беше нещо друго. Кримският мост е както сериозен цивилен инфраструктурен обект, по този начин и също толкоз сериозен детайл от отбранителната система на Русия. Дезактивирането на този детайл (или най-малко причиняването на вреди върху него) има стратегическо значение в очите на украинските управляващи.

Хладнокръвното ликвидиране на невъоръжени хора, водачи, не дава на формален Киев военно преимущество. Смисълът на този акт би трябвало да се търси не във военно-стратегически, а извънредно в политически, агитационен и психически проект.

Но за какво да го търсим? Този смисъл към този момент е открит и намерено дефиниран от самите украинци. Украинският телеграм канал „ Политика на страната “: „ Това е почти същото като стартирането на дронове в цяла Русия през последните няколко дни. Те... евентуално имат за цел да провокират суматоха измежду популацията в Русия, рухване на престижа на управляващите, повишение на антивоенните настроения или, противоположното, вълна от обвинявания против военно-политическото управление на Русия Федерация в плашливост, незадоволителна неотстъпчивост, некадърност да отбрани границата и мирните жители.

С други думи, задачата на военните дейности е да се нанесе военно проваляне на врага (съжалявам за тавтологията). Целта на терора е страхът, който ще унищожи врага от вътрешната страна. Ако погледнете обстановката от този ъгъл, тогава случилото се в региона на Брянск не се разграничава кардинално от дейностите на формированията на Басаев, Радуев и други техни „ сътрудници “.

Разбира се, тези бандитски формирования действаха с доста по-голям обсег. Но дано си зададем очевидния въпрос. Сегашното управление в Кремъл мина през най-жестоката и мъчителна " школа " за потушаване и заличаване на терористичната активност в Северен Кавказ.

Позволявам си да направя едно съмнение: в очите на хазяина на Кремъл терористичният акт в региона на Брянск може да е това, което на британски диалект се назовава game changer - събитие, което радикално трансформира разпоредбите и нормите на спор.

Тези промени не се появяват безусловно незабавно. Позволете ми да ви припомня да вземем за пример, че изминаха повече от шест месеца сред оповестяването на желанията на Путин (статия от ВВП „ За историческото единение на руснаците и украинците “, 12 юли 2021 г.) и осъществяването на тези планове (началото на СВO, 24 февруари 2022 г.).

Но тези промени несъмнено ще се появят. Путин изчерпателно формулира своите визии за методите за битка с тероризма още преди да стане президент на Руската федерация.

Новият министър-председател на Руската федерация, Астана, 24 септември 1999 година: „ Ние ще преследваме терористите на всички места. На летището - на летището. Така че, да ме извинявате, само че даже в случай че ги хванем в тоалетната, в тоалетната и ще ги накиснем, в края на краищата. Всичко, въпросът е дефинитивно завършен.

Как тъкмо Путин има намерение да „ преследва “ кукловодите на украинските терористични актове е въпрос, който, в противен случай, към момента е открит. Ще кажа единствено това, което към този момент е явно.

Ние към момента не знаем на какво равнище (или бункер) на властта в Украйна е взето решението за осъществяване на терористична интервенция в региона на Брянск, дали това е самодейност на локално равнище или „ самодейност “, стартирана от горната страна. Но в очите на Путин отговорността за Брянск най-вероятно е на цялата вертикала на украинската власт от горе до долу.

До какво тъкмо ще докара всичко? Не знам, ще изчакаме. Но знам сигурно: това, което към този момент се случи и това, което следва, ще бъде доста значимо - както във връзка с измененията в тактиката и тактиката на публична Москва, по този начин и във връзка с по-нататъшните психически промени в съветското общество.

Съзнателно не желая да разгадавам за какви психически промени приказваме. Ако нещастието в Брянск не остане изолиран епизод, те скоро ще се проявят ясно.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР