ООН призна, че съобщенията за изтезания и екзекуции, извършени от

...
ООН призна, че съобщенията за изтезания и екзекуции, извършени от
Коментари Харесай

Комик бе убит от талибаните заради шега с тях в интернет

ООН призна, че известията за изтезания и изтезания, осъществени от талибаните, са достоверни. Междувременно се появи видео, показващо по какъв начин радикалната група убива комедиант по изключително нечовечен метод, тъй като разгласил смешки с тях в интернет, съобщи България Он Еър.

Афганистански комедиант и влогър звезда в обществената мрежа TikTok седи сред двама талибани, когато единият го удря, а другият се смее. Оказва се: комедиантът Назар Мохамед е разказал поредна смешка за талибаните. Малко по-късно той е открит брутално погубен.

Комикът набира известност точно с шегите си на всевъзможни тематики, заложени му от почитателите му, в това число и за ислямските военни.

След това от групата оповестиха, че мъжете от клипа са задържани и ще бъдат съдени. Но и че убитият бил член на националната полиция на Афганистан и е забъркан в изтезанията и изтезанието на членове на талибаните.

Говорител на талибаните уточни, че Мохамед е трябвало да бъде съден, а не погубен.

" Той беше доста занимателен. Искаше да кара хората да се смеят ", описа някогашният преводач в Афганистан Уали Нори.

Мъжът бил пребит и изтезаван, след което прострелян няколко пъти. Екзекуцията е от края на юли, половин месец преди завладяването на Кабул. И още тогава беше издигнат въпросът ще търсят ли талибаните възмездие. Сега Организация на обединените нации удостоверява подозренията.

" Получихме достоверни отчети за дейностите на талибаните. Те включват изтезания и нарушавания на правата на дамите, както и набиране на деца бойци ", уточни висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачалет.

Тя прикани страните членки на Организация на обединените нации за основаване на орган, който да следи правата на дамите. След залавянето на страната доста девойки се криели, с цел да не ги омъжат за бойците. Появиха се и известия за всеобщи убийства от юли.

Талибаните упражняваха шериата по най-строгия метод до 2001 година. При завладяването на Афганистан в този момент те дадоха обещание по-сдържан облик.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР