Обучение за прилагане на Саарландския метод се проведе в Югоизточно

...
Обучение за прилагане на Саарландския метод се проведе в Югоизточно
Коментари Харесай

Лесовъди, еколози и представители на бизнеса прилагат екологосъобразни практики в горите

Обучение за използване на Саарландския способ се организира в Югоизточно държавно дружество, на територията на Държавно горско стопанство - Кости и Държавно горско стопанство - Царево. Лектор на проявата е доктор инж. Мартин Борисов, водещ лесовъд за метода в страната ни.



Целта на извършеното образование за използването на екологосъобразната процедура е да бъде уголемен обсега на специалистите, осведомени с използването на метода, одобрен в страни като Франция и Германия като напълно екологичен и в това време водещ до реализиране на високи стопански резултати.

Събитието се провежда като част от план „ Земите и горите на орела “, като за първи път в образованията вземат участие с изключение на лесовъди от Изпълнителна организация по горите и Югоизточно и Североизточно държавни предприятия и представители на други институции и неправителствени организации, както и от дървопреработващи компании.



Прилагането на Саарландския способ у нас също има към този момент десетилетна история като образец по какъв начин може да бъде стопанисван горският запас по този начин, че гората да извърши всички свои функционалности, в това число произвеждане на висококачествена дървесина с минимални средства при съблюдаване на високи стандарти за запазване на природата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР