Уникални снимки са включени в изложба за биоразнообразието в зала

...
Уникални снимки са включени в изложба за биоразнообразието в зала
Коментари Харесай

 Изложбата „В дивото“ представя уникални снимки на растения и животни от Сливенската планина

Уникални фотоси са включени в галерия за биоразнообразието в зала „ Сливен “. Кадрите показват животни и растения, които се срещат в Сливенска планина, река Тунджа и други райони на общината. Те са дарени на отдел „ Екология “ по отношение на изработването на карта за резистентен и различен туризъм. Автори са международно известни български учени и фотографи - Борис Белчев, Здравко Колев, Георги Попгеоргиев, Георги Герджиков. Има фотоси и на фенове фотографи, обикаляли природата дълги години с съществена цел - познание и запазване на биоразнообразието. Сред тях са Надя Гетова, Николай Долапчиев, Стоян Николов, Георги Диловски. Включена е и пътуващата фотоизложба на „ Зелени Балкани “ на редки местообитания и типове от европейската мрежа „ Натура 2000 “.

Изложбата, наречена „ В дивото “, се посвещава на Международния Ден на биоразнообразието. Мария Диловска от отдел „ Екология “ заяви, че фотосите могат да се видят във фоайето на зала „ Сливен “ до 15 юни. Днес изложбата посетиха възпитаници от първи клас на учебно заведение „ Димитър Петров “. Кметът Стефан Радев също прегледа фотосите, дружно със заместник-кметове и посетители.

През последните години Община Сливен отделя особено внимание на опазването на биоразнообразието. Тя е първата Община, която започва обследването на постройките за саниране, за съществуването на предпазени типове птици и прилепи, за използване на ограничения за опазването им при осъществяване на строителните действия, по отношение на използване на Закона за биологичното многообразие и инструкциите на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.



Международният ден на биоразнообразието е разгласен през 1992 година Тази година тематиката е „ Бъди част от Плана “. План, включващ в себе си, разнообразни ограничения за възобновяване на местообитания и понижаване загубата на биоразнообразие. Важно е да се откри салдото сред развиването на човешката цивилизация и опазването на биоразнообразието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР