Онлайн пазаруването е настояще и бъдеще на търговията. Световната пандемична

...
Онлайн пазаруването е настояще и бъдеще на търговията. Световната пандемична
Коментари Харесай

Съвети при заснемане на продуктова фотография за онлайн магазин

Онлайн извършването на покупки е настояще и бъдеще на търговията. Световната пандемична обстановка форсира този развой и наложи трайно интернет избирането на артикули и услуги. Електронните магазини към този момент оферират разнородни продукти, свързани с бита, модата, дома, техниката, спорта и така нататък Потребителите избират каквото им е належащо пред екрана на компютъра или телефона, което пък слага пред нови тествания онлайн магазините и методът, по който показват своите артикули.

Едно от най-съществените условия, с цел да получи клиентът правилна визия за продукта, е неговата фотография. Освен в детайли изложение на характерностите на стоката, електронните купувачи изискват да могат образно да се срещнат с това, което избират. Това придава особена значимост на снимковия материал, с който виртуалните търговски обекти зареждат своите страници.

Опитните търговци знаят, че положителният тип на стоката продава . Колкото в по-добра светлина е показана, толкоз тя е по-привлекателна и мечтана. Ето за какво продуктовата снимка изисква качествено и професионално снимане на продаваните произведения и услуги. Прочетете повече.

Рекламните фотоси стават известни още предишния век в печатни издания и на билбордове, до момента в който с развиването на технологиите те тотално завладяват интернет пространството. Днес благодарение на своя телефон всеки е фотограф.

Стандартната фотография обаче даже усъвършенствана с разнообразни филтри, си остава доста друга от продуктовата . За да е добър резултатът, онлайн магазините се доверяват на професионални фотографии и студия, които разполагат с нужната техника и знания. Те са тези, които могат да дадат нужните упътвания, с цел да се получат задоволително положителни фотографии с комерсиална цел.



PhotoPro е фотостудио, което е профилирано в снимането на разнообразни артикули. То предлага продуктова снимка на фешън продукти като облекла, обувки и аксесоари. Професионалистите снимат още промишлени произведения, профилирани артикули или дребни продукти. Предлагат се видео и фотоси – 360 градусови.

Студиото разполага с набор от манекени, с цел да извърши съответна фотосесия, а стилистите в екипа дават отговор за продуктовия дизайн. Отличният резултат зависи и от модерната техника, в която влизат безогледални фотографи, осветяване, ретушьор.

Необходимо съоръжение за продуктова фотография



Качествената рекламна фотография изисква професионален уред и разнообразни обективи . Колкото и положителни да са опциите на актуалните телефони, към момента те не могат да заменят профилирана техника. За да е устойчиво едно изображение е необходим статив , на който да се застопори фотоапарата.

Когато се снимат рекламни сесии може да се употребява естествената светлина, само че в затворени пространства се разчита на спомагателното осветяване , която се назовава „ твърдо ”. Рефлекторите пък насочват вярно светлината и могат да дадат в допълнение цветно отразяване върху продукта. Въпреки че фотосите, които показват избран продукт, най-често се вършат на бял декор .

Целта е да се концентрира вниманието върху съответната стока, с цел да не се наложат спомагателни нюанси. Белият декор в професионалните студиа се реализира с фотографска палатка . Тя съставлява куб със стени от бял разпръснат материал като може да бъде с друга величина. Необходими са още подобаваща маса , манекени и от време на време спомагателни аксесоари за украса .

Практически препоръки при снимане



Голямо значение има къде и по какъв начин ще се употребява съответната фотография – дали ще се разпространява в печатни материали, класическа реклама или електронен магазин. При онлайн търговията фокусът пада върху съответния продукт и неговите характерности като най-често няма нужда от спомагателни аксесоари.

Примерно, с цел да се снима дамска чанта е належащо тя да се сложи във фотографска палатка. Парче бял картон, на задната страна и върху основата, е уместно за декор. За осветяване са нужни две лампи от противоположните страни на палатката, които да се насочат една против друга към горната стена, с цел да осветят продуктът вътре. Фотоапаратът би трябвало да е на статива.

Професионалистите поучават при обработка на готовите фотоси да се спасят две правила при обработката на файла – да се усили контрастът на изображението, а пък белият декор да се понижи. При снимането на фешън артикули доста постоянно се употребяват манекени. В нашия образец, чантата може да бъде показана в по-реалистична обстановка. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР