Одобреното от външната комисия проекторешение относно френското предложение за РСМ

...
Одобреното от външната комисия проекторешение относно френското предложение за РСМ
Коментари Харесай

Гласуват проекторешението на ДБ за френското предложение за РСМ

Одобреното от външната комисия проекторешение по отношение на френското предложение за РСМ ще бъде подложено на гласоподаване в пленарната зала през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на " Продължаваме промяната ", представени от Българска национална телевизия.

На вчерашното съвещание на Комисията по външна политика в Народното събрание беше реализирано единодушие в пленарната зала да бъде подложено на гласоподаване решение на Народното събрание, което дава мандат на Министерския съвет да утвърди преговорната рамка на Европейски Съюз с Република Северна Македония по отношение на кандидатурата ѝ за участие в Европейски Съюз.

След близо осемчасови диспути беше реализиран консенсус в зала да бъде входирано предложение, подкрепено от ГЕРБ, Демократична България и " Продължаваме промяната ".

Предложението на Движение за права и свободи не беше подкрепено от комисията.

От " Продължаваме промяната " означават, че предлагането на Съвета на Европейски Съюз е " необикновен триумф на българската дипломация, заслуга на министър Теодора Генчовска ".

" Европа става поръчител, че всичко, което в миналото сме поставяли като изискване в договарянията с Република Северна Македония, ще бъде изпълнено и е незаобиколимо събитие в преговорния развой ", пишат още от Политическа партия.

ВИЖТЕ ПРОЕКТОРЕШЕНИЕТО
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР