Нюйоркчанин беше осъден на 40 години затвор за осигуряване на

...
Нюйоркчанин беше осъден на 40 години затвор за осигуряване на
Коментари Харесай

Осъдиха жител на Ню Йорк на 40 г. затвор за подкрепа на Хизбула

Нюйоркчанин беше наказан на 40 години затвор за обезпечаване на материална поддръжка на придвижването Хизбула посредством сортиране тук-там за терористични офанзиви в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Роденият в Ливан Али Курани беше наказан от федерален съд в Манхатън.

В изказване на прокуратурата се споделя, че 35-годишният Курани в продължение на години следил федерални здания, летища, в това число интернационалното летище " Кенеди ", и даже детски занимални, откакто е бил вербуван, подготвен да борави с разнообразни типове оръжия и изпратен в Съединени американски щати от свързаната с Хизбула Организация " Ислямски джихад ".

Прокуратурата означи, че роденият в Ливан Курани е първият действен сътрудник на групировката, който е наказан за закононарушения против Съединени американски щати.

Властите обявиха, че Курани е дошъл законно в Съединени американски щати през 2003 година През 2009 година се дипломира като бакалавър по биомедицинско инженерство, а през 2013 година става магистър по бизнес администрация. От април 2009 година му е публикуван американски паспорт.

Прокуратурата уточни, че Курани е бил вербуван от терористичната формация, откакто жилище на фамилията му било разрушено по време на спора сред Израел и Хизбула през 2006 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР