Няма единен критерий, който да определя каква е идеалната врата.

...
Няма единен критерий, който да определя каква е идеалната врата.
Коментари Харесай

Борис Главчовски, Хьорман: Няма идеална врата, но изборът е ключов

Няма обединен аршин, който да дефинира каква е идеалната врата.

Важно е обаче хората да разполагат с справедлива информация, с цел да могат да създадат верния избор и да знаят какво получават.

Това съобщи шефът на Хьорман България инж. Борис Главчовски по време на второто издание на форума Домът на бъдещето.

"Изборът на порти е огромен, а и хората имат разнообразни усети. Има обаче няколко съществени характерности, които по принцип се свеждат до избора на врата. Като стартираме от цвета и стигнем до детайлите - дали ще има забележими панти, дали кантовете ще са с цвета на платното, дали вратата ще е идентична от двете страни и така нататък

Всички тези детайли са част от дизайна и са мощно самостоятелни. Важно е вратата да резервира характерностите си за дълъг интервал от време. Иначе се стига до миг, в който тя би трябвало скоро да се сменя ", изясни инж. Главчовски.

Той даде образец с избора на вратите за баня. "Понякога клиентите се чудят дали те би трябвало да са в унисон с останалите порти от интериора, с цел да се резервира общият дизайн. Но може това не всеки път да е най-хубавият избор ", разяснява инж. Главчовски и изясни, че има железни порти, които наподобяват като направени от дърво и са подобаващи са дребни бани с висока мокрота.

Слагането на елементарна дървена врата там би било компромисно решение, защото постоянно те се повреждат при такива условия.

"В последна сметка, клиентът би трябвало да дефинира кое е най-важното за него - дизайн, сигурност, шумоизолация. В множеството случаи тези качества са съвместими, само че всичко опира до бюджета и цената. В момента тендецията е да се търсят по-изчистени порти, като от ден на ден клиенти поръчват кантове с цвят, друг от този на вратата. Това "грабва окото " и стои красиво ", сподели още шефът на Хьорман.

По думите му известен става и дизайнът на вратите с така наречен тапетен тип, което значи, че когато е затворена, тя съвсем не се откроява от стените и се виждат единствено кантовете ѝ.



Той разяснява и преимуществата на стъклените порти, които са част от наклонността за налагането на новоиндустриалния жанр в интериорния дизайн. Задачата им е да създадат едно огромно помещение малко по-уютно, само че то да резервира индустриалния си дух.

"Това е едно от провокациите - да не стане жестоко, само че и да не бъде прекомерно "ефирно ". Да си проличава, че има бариера, само че тя да дава опция за аспект и към другите елементи на помещението. За нас в Хьорман целта постоянно е бил вратите да са здрави и функционални и незабавно по-късно - да има дизайн в тях ", съобщи инж. Главчовски.

Той обърна внимание и на тематиката, обвързвана с автоматизация на интериорните порти. Той изясни, че има разнообразни типове автомати, които се вграждат и свързват касата с платното на вратата. Обикновените просто затварят вратата, откакто тя се отвори, само че има и такива, които могат да реагират на електронен сигнал за отваряне.

"Моите упования бяха, че в този сегмент ще има по-голямо търсене поради пандемията и поради задачата за ограничение на физическия контакт с ръцете. Те са значими и за хората с увреждания, които на запад са съществена целева група.

При нас, за жалост, чисто по стопански аргументи, не е тъкмо по този начин. Автоматизираните порти се употребяват и в заведенията, с цел да улеснят сервитьорите, защото ръцете им са непрекъснато заети ", сподели още инж. Главчовски.

"Домът на бъдещето е нещо, което ще се случи в бъдещето и това е нещо, което вероятно ще създадат идващите генерации. Ние обаче живеем в сегашното и нашата съществена задача е да ги образоваме, тъй че да взимат правилните решения, които да им оказват помощ в бъдеще ", разяснява шефът на Хьорман България.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР