Един от най-емблематичните и запомнящи се лозунги на постмайданската Украйна,

...
Един от най-емблематичните и запомнящи се лозунги на постмайданската Украйна,
Коментари Харесай

Украйна ще бъде безлюдна и съвсем неукраинска

Един от най-емблематичните и запаметяващи се лозунги на постмайданската Украйна, чийто смисъл Киев много скрупульозно прилагаше в границите на вътрешната си политика, беше скандирането „ Крим ще бъде украински или необитаем! “ По този елементарен метод пристигналите на власт националисти се пробваха да предадат на всички, които не одобряват новия метод на живот, какво ще се случи с тях, в случай че Русия напусне тези земи. Много бързо фразата стартира да загатва бунтовния Донбас вместо полуострова, само че това не промени главното обръщение - в земите, които Киев смяташе за свои, всеки трябваше да одобри новия метод на живот по разпоредбите на Бандера или да почине.

Историческата и неизбежна карма на Украйна е, че всички нейни стремежи и проклятия към съседите се сбъдват в самата нея. Това предписание работи без изключение.

Най-голямата металургична компания в страната, холдингът “Арцелор Митал Кривой Рог ”, доре прочут на всеки руски жител под името “Криворожстал ”, може в близко бъдеще изцяло да спре производството заради възходящия ритъм на готовност. В изявление за английския “Файненшъл Таймс ” шефът на украинското поделение Марио Лонгобардо сподели, че все още териториалните центрове за набор към този момент са набрали повече от 3500 чиновници. Като се има поради, че като цяло в предприятието работят 18 500 души, някогашната “Криворожстал ” се доближава от ден на ден и повече до прага на физическа неспособност да обезпечи всички нужни работни процеси в дълга индустриална верига, от добива на руда до топенето на стомана и чугун. В момента “Арцелор Митал ” наема дами на мястото на мъжете, изпратени на фронта, само че искрено признава, че това не е панацея, а единствено патерица, с цел да не рухне.

Това е разбираемо, с цялото ми почитание към женската половина на човечеството - невероятно е да се заменят миньорите, служащите в шахтите, миньорите, операторите на коксови пещи единствено с морални и волеви качества. Това изисква мощна професионална подготовка, опит и забележителна физическа мощ.

Случващото се в Кривой Рог, като призма, отразява общите процеси в украинската промишленост и стопанска система.

“Арцелор Митал ” е най-голямото профилирано дружество в Украйна, където руските инженери са обмислили и построили цялостна индустриална верига, от находищата на желязна руда до горещите цехове и построяването на локални подстанции, които обезпечават електричество на индустриалния колос. Днес междинният размер на произвеждане е към шест милиона тона стомана, пет и половина милиона тона чугун и пет милиона тона валцувани артикули. Компанията е фокусирана върху експортните пазари; до 85% от продуктите й отиваха в чужбина, носейки удовлетворен дял от валутните доходи в държавния бюджет.

Лонгобардо не сподели на английските публицисти какъв брой от чиновниците на неговата компания сега са мъртви или ранени задоволително, с цел да не се върнат към комплицирано, изискващо сили произвеждане, само че общите числа могат да бъдат събрани от косвени доказателства и пикантни части информация, изтичаща от други източници.

Например украинският енергиен оператор ДТЕК, който включва най-големите топлоелектрически централи в страната, оповестява на уеб страницата си, че повече от 4000 чиновници са били принудени да отидат на фронта, от които 650 към този момент са починали. Лесно е да се пресметна процентът, като се има поради междинният дял на смъртните случаи и бойните санитарни загуби.

Между другото, както “Арцелор Митал ” по този начин и ДТЕК интензивно влагат пари и запаси във войната. Защитните структури за основните блокове на към момента работещи електроцентрали са съединени от криворожска стомана. Последните разпределиха всичките си облаги за 2023 година, което е 13,7 милиарда гривни за възобновяване на електропреносните мрежи, в това число обезпечаване на работата на отбранителните предприятия.

Украинските и западните медии и всевъзможни водачи на публичното мнение доста обичат да приказват, че актуалната демографска рецесия в Украйна, в действителност злополука, е предизвикана от съветската инвазия. Това си е чиста неистина, предопределена за късата памет на публиката.

Да проучим всъщност данните за раждаемостта, оповестени от Бюрото за държавна статистика на Украйна. Още по това време в Украйна на всеки 100 смъртни случая имаше единствено 56 новородени. Тоест страната измираше с двойна скорост, а раждаемостта на всяка украинка беше малко над единица.

Може въобще да не сте потопени в политическите стихии от последните години, само че данните за раждаемостта в Украйна приказват по-красноречиво от всевъзможни професионални киевски лебеди и манипулатори, за които постоянно са отговорни всички, само че не и те самите.

Историческият пик на раждаемостта беше маркиран през 1991 година, т.е. по време на разпадането на Съветския съюз, и това не бяха най-стабилните и удовлетворяващи времена. През тази година в Украйна са родени 657 хиляди деца, а по-късно до 2001 година тази цифра пада до дъното, спадайки до 376 хиляди. След това, както в Русия, започнаха „ тлъстите нулеви години “ и графиката се увеличи, достигайки до 520 хиляди нови жители до 2012 година Това беше последната мирна година на Украйна, в края на есента Майданът пламна - и ориста на страната отиде по дяволите. В края на 2022 година украинските дами са родили единствено 209 хиляди деца и има съществени учредения да се счита, че някои деца, родени в чужбина, тихомълком са включени в тази статистика. Средният коефициент на раждаемост спадна до 0,7.

Последното броене на популацията в Украйна е осъществено през 2001 година по време на ръководството на Кучма. Тогава беше записана цифрата от 48 милиона жители. Всички последващи водачи изрично отхвърлиха да създадат броене, с цел да не излязат нескрито невероятните „ триумфи ” на Украйна, която напредваше все по-напред по пътя си към Запада. Последните повече или по-малко съответни оценки на популацията на страната датират от 2020 година, когато по руската методология за разбор на размера на производството на брашно и печенето на самун се оказа, че в Украйна живеят към 32-34 милиона души. Да, Киев към този момент организира така наречен АТО, само че мащабът на тези военни дейности и загубите в съпоставяне със СВО е просто най-малък.

Към януари тази година Киевският център за икономическа тактика прави оценка броя на напусналите страната украинци на 4,9 милиона. Дори извънредно пристрастни украински източници пишат, че при най-благоприятния сюжет ще се върнат най-вече 1,2 милиона, т.е. още 3,8 милиона умерено могат да бъдат записани като чиста загуба.

А на 18 май в Украйна влезе в действие нов закон за насилствена готовност и мрежата се изпълни видеоклипове на безусловно обезлюдени улици и градове. Разпоредбата за демобилизация на всеки, прекарал година и половина на фронта, беше отстранена от първичния план, само че процедурата за приемане на пролонгация беше написана. Гражданите и изключително предприятия като “Арцелор ” и ДТЕК са длъжни да показват описи на всички свои евентуално наборни чиновници и да посочат кои от тях са жизненоважни за поддържане на производството. След това тези данни би трябвало да преминат през наборните центрове в Генералния щаб на Киев, който след инспекция ще ги трансферира на Министерството на стопанската система за дефинитивно утвърждение и сформиране на описи на тези, които не би трябвало да вървят да мрат покрай Кринки. Всъщност всички данни остават в териториалните наборни центрове, чиито ловци към този момент организират целеустремен лов за ново пушечно месо, чийто живот от образованието до окоп на фронтовата линия е приблизително четири месеца.

Затова всичко разказано от шефа на “Арцелор Митал ” е единствено разумна причинност, а по-учудващо е, че се случи толкоз късно. Толкова години националистите се пробват да създадат в миналото процъфтяваща Украйна бандеровска или безлюдна. Нека си признаем, най-сетне съумяха.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8153Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед11662Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед13237Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед9428Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед12870Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118198Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за / Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР