Най-голямата болница, обслужваща централна Газа, е изправена пред неизбежно закриване,

...
Най-голямата болница, обслужваща централна Газа, е изправена пред неизбежно закриване,
Коментари Харесай

Най-голямата болница в централна Газа на ръба на затваряне поради липса на гориво

Най-голямата болница, обслужваща централна Газа, е изправена пред неизбежно закриване, защото зареждането й е изчерпано, откакто израелското военно нахлуване в Рафа мощно ограничи навлизането на гориво за генератори, сподели Министерството на здравеопазването в Газа в четвъртък.

Министерството сподели в четвъртък следобяд, че болничното заведение Al-Aqsa Martyrs в централния град Деир ал-Балах ще би трябвало да спре интервенциите си в границите на два часа. По-късно, след рухването на нощта, болничното заведение изглеждаше съвсем затъмнена в фрагментите на Асошиейтед прес, макар че не беше ясно дали е затворила.

Министерството сподели, че сега болничното заведение лекува повече от 600 пациенти и ранени и че към 650 други пациентите на бъбречна диализа разчитат на лекуване там – предупреждавайки, че животът им може да бъде заплашен, в случай че болничното заведение затвори.

Загубата на болница Al-Aqsa Martyrs ще остави единствено две лечебни заведения, работещи в Дейр ал-Балах, съгласно Организация на обединените нации, в миг, когато градът е наводнен от п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР