Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и

...
Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и
Коментари Харесай

Преди старта на Парламентарната асамблея на НАТО в София

Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации ще вземат участие в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25 до 27 май 2024 година в София. Домакин на форума е Народното събрание на Република България.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.

На 25 и 26 май 2024 година парламентаристите ще вземат участие в работата на петте комитета на Парламентарната асамблея, ще дискутират плановете на техните отчети и ще одобряват основни политически рекомендации.

Предвижда се на откриването на пленарната сесия на 27 май 2024 година участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО да бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба, заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и служебния министър-председател Димитър Главчев.

В София Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон, които ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба ще показа там пред държавните и държавни ръководители.

В работата на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София шведски парламентаристи ще вземат участие за първи път откакто страната стана пълновръстен член на Алианса. Във форума е планувано изявление да има и ръководителят на Народното събрание на Швеция Андреас Норлен.

Очаква се по време на сесията Асамблеята да затвърди решителната си позиция за неоправданата, непредизвикана и брутална война на Русия против Украйна, да разиска даването на незабавна и дълготрайна помощ за Украйна и да одобри декларация за поддръжка на Украйна до победа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР