“Някои държави от ЕС не са достатъчно подготвени за санкциите,

...
“Някои държави от ЕС не са достатъчно подготвени за санкциите,
Коментари Харесай

Брюксел гласи още санкции срещу Русия

“Някои страни от Европейски Съюз не са задоволително готови за глобите, обмисляме способи за въвеждане на трайна система за превъзмогване на сходни трудности”, уточни Макгинес.

Тя съобщи още, че европейските наказания допускат частните сдружения също да премислят деловите си връзки с Русия.

Еврокомисарят предизвести, че следващата година достъпът до зърно може да се утежни в допълнение, както и че цените на храните и торовете през днешния ден наподобяват непредсказуеми. Коментарът на еврокомисаря идва на фона на опасността от продоволствена рецесия поради блокирания експорт на украинско зърно поради войната в Украйна. Киев и Москва не съумяха да реализират компромис да се освободи износа.

“Възмутително е умишленото заличаване на храна и преднамереното спиране на достъпа до храна за уязвими хора”, съобщи Макгинес във връзка съветския обстрел по плодородна земя и взривяването на зърнени хранилища в Украйна. По нейните думи по този метод ужасът може да излезе отвън украинските граници с предизвикването на апетит в някои страни.

По нейните думи събитията, свързани с Украйна, няма да повлияят добре на глобализацията. Според еврокомисаря в стопанската система и финансите може да се чака накъсване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР