Първите кръгове винаги са трудни, винаги има нерви. Опитваш се

...
Първите кръгове винаги са трудни, винаги има нерви. Опитваш се
Коментари Харесай

Григор Димитров: По-важно е как мислите ти ще отпочинат, как ще н...

„ Първите кръгове постоянно са сложни, постоянно има нерви. Опитваш се да извлечеш максимума още с излизането си на корта. Искаш да се тестваш. През цялото време пробвах да държа противника напрегнат. Просто желаех ръката ми да усети играта “, разяснява Димитров, представен от NOVA.

„ Условията бяха сложни. Физически се усещах прелестно – върху това работех последните 10 дни. Дойдох по-рано в Париж. За мен това е като втори дом, аз живеех тук. Вълнуващо беше да играя в неделя “, добави той.  

 

Димитров показа какво счита за представянето си в седмиците преди Париж. „ Направих всичко допустимо предвид на събитията. След Маями бях изтощен, няма какво да неистина. Прибрах с вкъщи и ден по-късно към този момент бях на корта. За мен това беше най-трудната част. И даже да се усещах добре, тялото ми споделяше „ не “. Опитът ми оказа помощ доста, с цел да знам какво да направя “.

 

„ Имах тежки загуби. Срещу Руне имах мачбол, Тейлър Фриц игра добре против мен. Но сега съм добре, тялото ми се усеща добре. Подготвих се “.

 

Първата ракета на мъжкия тенис разкри по какъв начин си почива душевен. „ Винаги има дребна част от теб, която е обвързвана с тениса, даже и да правиш някакви неща отвън корта, даже да се опитваш да се откъснеш напълно. Опитвал съм, само че миговете се връщат назад към теб. Научих се по какъв начин да се оправям и да правя оценка тези моменти, тъй като те няма да траят постоянно “.

„ По-важно е по какъв начин мислите ти ще отпочинат, по какъв начин ще намериш вътрешен мир. Как ще се оправиш с вътрешния си глас – както в положителните, по този начин и в неприятните моменти “, уточни той.

 

Григор Димитров приказва и за рутината по време на двуседмичните събития. „ На всеки шампионат има играчи, които имат шансове, с каквито може би не сме привикнали. На двуседмичните събития е мъчно – даже и да имаш почивен ден, би трябвало да продължиш да правиш всичко. Трябва да възстановяваш, би трябвало да загряваш. Никой не би трябвало да подценява тази част. Не знам младите дали схващат това, тъй като тялото им се усеща добре всеки ден, само че дано почакат малко време. В тениса би трябвало да се нагласяш, както и да имаш верните хора към себе си “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР