Надяваме се, че след пленарното заседание от София ще излязат

...
Надяваме се, че след пленарното заседание от София ще излязат
Коментари Харесай

Засилено присъствие на НАТО в Черно море - това искат българските...

" Надяваме се, че след пленарното съвещание от София ще излязат мощни послания, първо в посока на по-дълбока интеграция на нашите отбранителни качества в границите на НАТО, засиленото наличие на НАТО в Източния фланг, засиленото наличие на НАТО в Черно море, на което се надяваме ", съобщи Даниел Митов, началник на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, на взаимен брифинг с ръководителя на Асамблеята Михал Шчерба. 

" Нуждаем се от наличие на НАТО в Черноморския район. С войната в Украйна Русия се стреми да откри владичество в Черно море. Украйна следва да заеме централно място на срещата на върха във Вашингтон. Подобряването на оперативната съгласуемост на украинските сили ще бъде мост за бъдещето участие на страната в НАТО ", уточни пък служебният министър председател Димитър Главчев.

 

" Украйна пази освен себе си. Украйна пази Европа и нашите полезности, нашите правила ", уточни заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, която също взе присъединяване в провеждащата се в София пролетна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. На напред във времето тя посочи също нуждата от засилен фокус върху районите на Черно море и Западните Балкани.

 

" България е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в миг, когато от сигурността на Източния фланг на Алианса, както и на Черноморския район, зависи сигурността на целия свят “, означи Кирова. По думите ѝ рисковете пред сигурността нарастват с всеки минал ден. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР