Правят се опити за привличане на турски туристи по Черноморието

...
Правят се опити за привличане на турски туристи по Черноморието
Коментари Харесай

Турски туроператори ще промотират Варна в Истанбул

Правят се опити за привличане на турски туристи по Черноморието ни. На 30 май у насще дойдат 15 представители на туроператорски компании от южната ни съседка, които ще се срещнат с нашите забележителности и предлаганите развлечения. Това заяви за Дариксъпредседателят наВарненска туристическа камарапроф. Стоян Маринов.

Гостите от южната ни съседка харесват крайбрежието ни не толкоз за плажен, що се касае за развлекателен туризъм през лотото. Проблем обаче са визите, които са скъпи – излизат по към 100 евро на човек, а имат предпочитание, означи специалистът по туризъм.

Варненската туристическа камара към този момент има подписано съглашение с най-голямата организация на туроператори и турагенти. Очакванията са 15-милионният мегаполис Истанбул да стане емитивен туристически пазар за България.

Най-многобройни по морето това лято още веднъж се чака да бъдат румънските туристи. По линия на летния ваканционен туризъм посрещаме към 600 хиляди летовници от северната ни съседка. Втори по брой се чака да са летовниците от Полша и Германия. Оптимистични са прогнозите за английския пазар, изключително за Южното Черноморие.

Според проф. Маринов, упованията за летния туристически сезон са леко оптимистични. По данни на хотелиери и туроператори се чака най-малко опазване на нивата от предходната година и вероятно дребен растеж.Причина за умерения оптимизъм е протичащото се в Украйна и Близкия изток. То оказва отрицателно въздействие, като западноевропейците са леко обезпокоени при обмисляне на отмора в България, изясни експертът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР