От обикновени бели торти до такива с цвят на дъгата,

...
От обикновени бели торти до такива с цвят на дъгата,
Коментари Харесай

Съдиите от Колорадо разглеждат значението на розова и синя торта в случай на транссексуална дискриминация

От елементарни бели торти до такива с цвят на дъгата, Върховният съд на Колорадо прегледа разнообразни хипотетични сюжети за дизайн на торта във вторник, откакто изслуша причините при положение на християнски пекар, който отказал да направи розова торта със синя глазура, с цел да отпразнува смяната на пола.

Случаят, включващ пекаря Джак Филипс от региона на Денвър, е последният от трите в Колорадо, противопоставящи гражданските права на LGBTQ+ против First Права за изменение. В предходен случай Филипс реализира частична победа пред Върховния съд на Съединени американски щати през 2018 година, откакто отхвърли да изпече торта за сватбата на гей двойка.

Върховният съд на Колорадо одобри устните причини във вторник по делото за празненска торта за транссексуални под съвет, без да се произнася незабавно.

Случаят стартира, когато Филипс в началото се съгласи да направи торта за юрист Отъм Скардина, само че по-късно отхвърли, откакто Скардина изясни, че ще я употребява, с цел да отпразнува промяната на пола си.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР